Chat with us, powered by LiveChat
ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА СТОМАТОЛОГИЯ

Керамични фасети

Подходяща е за теб, ако имаш отчупен / изтрит / потъмнял зъб или имаш разстояния между зъбите си, които не харесваш.

Продължителност: от 2 дни до няколко седмици, в зависимост изработката на фасетите

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ

Предимства на керамичните фасети

 • По форма и цвят изглеждат като твоите естествени зъби.
 • В повечето случаи е необходимо се отнеме по-малко от милиметър от естествения зъб - щадящ подход, в сравнение с поставяне на корони например.
 • Не поемат оцветявания от храна, напитки или тютюнопушене и няма опасност да променят цвета си.
 • Не изискват специална подръжка, освен ежедневно почистване и регулярно посещение при зъболекар. При правилна хигиена керамичните фасети могат да издържат и цял живот.

Step By Step

 • Специалистът по естетика прави преглед и планира лечението.
 • Изготвяне на индивидуален проект за Дизайн на усмивката, чрез който ти можеш да видиш карайния резултат още преди да си започнал лечението.
 • Специалистът подготвя зъбите според предварително одобрения от теб проект.
 • Снема се отпечатък и зъболекарят поставя временни фасети.
 • Ако се налага, се правят последни корекции по формата и цвета на възстановяванията - временните фасети са чудесен начин да усетиш как се възприемаш с новата си усмивка.
 • Зъботехник или CAD/CAM машина изготвя постоянните фасети.
 • Специалистът по естетика поставя постоянните фасети и ти дава насоки как да се грижиш за новата си усмивка.

Фасети

Фасетите – какво трябва да знаеш за тях?

 

Какво представляват фасетите?

 

Фасетите са все по-популярно и използвано средство за коригиране на несъвършенства по зъбите. По своята същност те представляват тънки люспи, поставящи се върху видимата част на зъба. Основните цели на фасетите са насочени в две посоки. От една страна, те трябва да заместят увредената предна повърхност на зъбите, а от друга – да възстановят техния приятен и естетичен външен вид. В следващите редове ще научиш малко повече за отделните видове фасети, както и за полезните практики за поддръжка на зъбите след поставянето им. В допълнение, ще разбереш защо The Smile Company е най-подходящият вариант за теб, ако си решил да се възползваш от полезните свойства на фасетите.

Фасети 1
Фасети - най-подходящият вариянт за твоите зъби

 

Видове фасети

 

Главната класификация на фасетите се прави въз основа на начина, по който те биват поставяни. В зависимост от този критерий фасетите се делят на директни и индиректни. Ето най-важното, което трябва да знаеш за споменатите видове фасети.

 

Директни фасети

- първият тип фасети се наричат „директни“, защото всички дейности, свързани с тяхното изработване, се извършват в устата на пациента. Последното носи няколко ползи и преимущества за самите пациенти. Сред въпросните ползи и преимущества веднага можем да посочим бързината и ниската цена. Едно посещение при стоматолог е напълно достатъчно, за да бъдат поставени директните фасети. Освен това директните фасети са по-евтини от индиректните такива, които ще разгледаме в следващия абзац. Обикновено директните фасети се изработват от фотополимер (или втвърдена смола). Което крие някои недостатъци, способни да се проявят след известно време, като например намаляване блясъка и естетичния външен вид на зъбите. Стандартният период от време, в рамките на който директните фасети запазват своето отлично състояние, е възможно да продължи до около 10 години.

 

Индиректни фасети

Фасети 2
Фасети - дълготрайност

– индиректните фасети от своя страна се изработват във външна среда. Как точно става това? Първоначално се взема отпечатък от зъбите на пациента. След което се отлива гипсов модел и се реализира самата изработка на индиректните фасети. Важно е да знаеш, че индиректните фасети могат да бъдат направени както от фотополимер, така и от порцелан. В случаите, когато се търси по-голяма издръжливост на индиректните фасети във времето, определено предпочитаният избор за материал е порцеланът. Порцелановите фасети са способни да запазят външния си вид и състояние за период до около 15 години. Сред останалите преимущества на индиректните фасети са щаденето на венците и възможността за избор на цвят, който ще се съчетава по най-добрия начин с останалите зъби и ще постигне отличен естетически ефект. Разбира се, цената, която ще трябва да заплатиш за индиректните фасети, е по-висока в сравнение с тази на директните такива. Но въпросната цена напълно си заслужава, имайки предвид качеството и всички преимущества, които ще ти донесат индиректните фасети.

 

 

Фасети – полезна информация и съвети

Фасети 3
Фасети - полезна информация

 

 

Продължаваме с малко полезна информация и съвети относно фасетите. Полезна информация, която ще ти помогне да разбереш ролята и значението на фасетите, както и добрите практики за поддръжка на зъбите след поставянето им. Виж какво точно имаме предвид:

 

 

 • запазване функцията на зъбите – сред най-сериозните причини, поради които редица хора не желаят да се подложат на процедура по поставяне на фасети, е тревогата им, че след въпросната процедура ще чувстват своите зъби по съвсем различен начин и ще бъдат затруднени в изпълнението на обичайните действия като отхапване, дъвчене на храната и т.н. Подобна тревога обаче по никакъв начин не отговаря на истината. Поставянето на фасетите няма да промени нищо в това отношение и ти отново ще можеш напълно нормално да изпълняваш всички основни функции и действия със своите зъби.
 • обърни внимание на цвета – препоръчваме ти да обърнеш сериозно внимание на цвета на фасетите, които предстои да бъдат поставени на твоите зъби. Дори и неговите най-дребни нюанси са от огромно значение за крайния резултат от процеса. Ако бъде направен правилният избор във връзка с цвета, ще получиш чудесен естетически ефект, а зъбите, на които са сложени фасети, няма да се различават въобще от естествените ти такива.
 • поддържай устната си хигиена – независимо от какъв материал са направени фасетите, за да се запазят в отлично състояние във времето, трябва пациентът да поддържа своята устна хигиена. Така че си мий редовно и прецизно зъбите и ако е необходимо, използвай и допълнителни почистващи средства (напр. конци за зъби).

 

 

Защо да избереш услугата на The Smile Company за поставяне на фасети?  

 

Фасети 4
Фасети - процедура на слагане

 

 

The Smile Company ти предлага услуга за поставяне на фасети от най-високо качество и надеждност. Сред преимуществата, които ни отличават от повечето други стоматологични центрове на пазара, са висококвалифицираните специалисти, модерната апаратура и удобната локация. Ето защо да избереш The Smile Company, когато става въпрос за поставяне на фасети:

 

 

 

 1. Висококвалифицирани специалисти – екипът ни се състои от млади, но изключително квалифицирани специалисти. Те са създатели на множество курсове и проекти, както и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. На сайта на The Smile Company са дадени най-важните факти от биографията на всеки един от нашите специалисти. Въпросната информация ще те убеди, че това е правилното място за теб, независимо дали се нуждаеш от поставяне на фасети или друга стоматологична услуга.
 2. Модерна апаратура – ние от The Smile Company сме напълно наясно, че внедрените технологии и апаратурата, която се използва, са от решаващо значение за постигане на максимално качествени резултати. Поради тази причина сме се постарали да снабдим кабинетите си с възможно най-иновативната и модерна апаратура, отговаряща на последните стандарти в областта на стоматологията. Апаратура, спобна да предостави на нашите клиенти както бързина на извършване на отделните процедури, така и реализиране на желания от тях ефект.
 3. Идеална локация – локацията е още един благоприятен фактор, даващ преимущество на The Smile Company спрямо голяма част от останалите стоматологични центрове. Нашите кабинети са разположени в централна и оживена зона, която е сравнително лесно достъпна от всички части на София. Така че винаги когато се нуждаеш от поставяне на фасети или някоя от останалите стоматологични процедури, можеш да дойдеш при нас и съответната процедура да бъде реализирана във възможно най-кратки срокове.

 

 

Довери се на The Smile Company и си гарантирай възвръщане на здравия и естетически вид на зъбите посредством поставянето на фасети!

 

Какво представляват фасетите?
Видове фасети
Директни фасети
Индиректни фасети
Фасети – полезна информация и съвети
Защо да избереш услугата на The Smile Company за поставяне на фасети?

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg