Chat with us, powered by LiveChat
ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА СТОМАТОЛОГИЯ

Керамични фасети

Подходяща е за теб, ако имаш отчупен / изтрит / потъмнял зъб или имаш разстояния между зъбите си, които не харесваш.

Продължителност: от 2 дни до няколко седмици, в зависимост изработката на фасетите

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ

Предимства на керамичните фасети

 • По форма и цвят изглеждат като твоите естествени зъби.
 • В повечето случаи е необходимо се отнеме по-малко от милиметър от естествения зъб - щадящ подход, в сравнение с поставяне на корони например.
 • Не поемат оцветявания от храна, напитки или тютюнопушене и няма опасност да променят цвета си.
 • Не изискват специална подръжка, освен ежедневно почистване и регулярно посещение при зъболекар. При правилна хигиена керамичните фасети могат да издържат и цял живот.

Стъпка по стъпка

 • Специалистът по естетика прави преглед и планира лечението.
 • Изготвяне на индивидуален проект за Дизайн на усмивката, чрез който ти можеш да видиш карайния резултат още преди да си започнал лечението.
 • Специалистът подготвя зъбите според предварително одобрения от теб проект.
 • Снема се отпечатък и зъболекарят поставя временни фасети.
 • Ако се налага, се правят последни корекции по формата и цвета на възстановяванията - временните фасети са чудесен начин да усетиш как се възприемаш с новата си усмивка.
 • Зъботехник или CAD/CAM машина изготвя постоянните фасети.
 • Специалистът по естетика поставя постоянните фасети и ти дава насоки как да се грижиш за новата си усмивка.

Фасети

Фасетите – какво трябва да знаеш за тях?

 

Какво представляват фасетите?

 

Фасети 1
Фасети - най-подходящият вариант за твоите зъби

Фасетите са все по-популярно и използвано средство за коригиране на несъвършенства по зъбите. По своята същност те представляват тънки люспи, поставящи се върху видимата част на зъба. Основните цели на фасетите са насочени в две посоки. От една страна, те трябва да заместят увредената предна повърхност на зъбите, а от друга – да възстановят техния приятен и естетичен външен вид. В следващите редове ще научиш малко повече за отделните видове фасети, както и за полезните практики за поддръжка на зъбите след поставянето им. В допълнение, ще разбереш защо The Smile Company е най-подходящият вариант за теб, ако си решил да се възползваш от полезните свойства на фасетите.

 

 

Видове фасети

 

Главната класификация на фасетите се прави въз основа на начина, по който те биват поставяни. В зависимост от този критерий фасетите се делят на директни и индиректни. Ето най-важното, което трябва да знаеш за споменатите видове фасети.

 

Директни фасети

Фасети 2
Фасети -  качество

Първият тип фасети се наричат „директни“, защото всички дейности, свързани с тяхното изработване, се извършват в устата на пациента. Последното носи няколко ползи и преимущества за самите пациенти. Сред въпросните ползи и преимущества веднага можем да посочим бързината и ниската цена. Едно посещение при стоматолог е напълно достатъчно, за да бъдат поставени директните фасети. Освен това директните фасети са по-евтини от индиректните такива, които ще разгледаме в следващия абзац. Обикновено директните фасети се изработват от фотополимер (или втвърдена смола). Което крие някои недостатъци, способни да се проявят след известно време, като например намаляване блясъка и естетичния външен вид на зъбите. Стандартният период от време, в рамките на който директните фасети запазват своето отлично състояние, е възможно да продължи до около 10 години.

 

Индиректни фасети

 

Индиректните фасети от своя страна се изработват във външна среда. Как точно става това? Първоначално се взема отпечатък от зъбите на пациента. След което се отлива гипсов модел и се реализира самата изработка на индиректните фасети. Важно е да знаеш, че индиректните фасети могат да бъдат направени както от фотополимер, така и от порцелан. В случаите, когато се търси по-голяма издръжливост на индиректните фасети във времето, определено предпочитаният избор за материал е порцеланът. Порцелановите фасети са способни да запазят външния си вид и състояние за период до около 15 години. Сред останалите преимущества на индиректните фасети са щаденето на венците и възможността за избор на цвят, който ще се съчетава по най-добрия начин с останалите зъби и ще постигне отличен естетически ефект. Разбира се, цената, която ще трябва да заплатиш за индиректните фасети, е по-висока в сравнение с тази на директните такива. Но въпросната цена напълно си заслужава, имайки предвид качеството и всички преимущества, които ще ти донесат индиректните фасети.

 

Фасети – полезна информация и съвети

 

Продължаваме с малко полезна информация и съвети относно фасетите. Полезна информация, която ще ти помогне да разбереш ролята и значението на фасетите, както и добрите практики за поддръжка на зъбите след поставянето им. Виж какво точно имаме предвид:

Фасети 3
Фасети - Заповядайте при нас!

Запазване функцията на зъбите – сред най-сериозните причини, поради които редица хора не желаят да се подложат на процедура по поставяне на фасети, е тревогата им, че след въпросната процедура ще чувстват своите зъби по съвсем различен начин и ще бъдат затруднени в изпълнението на обичайните действия като отхапване, дъвчене на храната и т.н. Подобна тревога обаче по никакъв начин не отговаря на истината. Поставянето на фасетите няма да промени нищо в това отношение и ти отново ще можеш напълно нормално да изпълняваш всички основни функции и действия със своите зъби.

Обърни внимание на цвета – препоръчваме ти да обърнеш сериозно внимание на цвета на фасетите, които предстои да бъдат поставени на твоите зъби. Дори и неговите най-дребни нюанси са от огромно значение за крайния резултат от процеса. Ако бъде направен правилният избор във връзка с цвета, ще получиш чудесен естетически ефект, а зъбите, на които са сложени фасети, няма да се различават въобще от естествените ти такива.

Поддържай устната си хигиена – независимо от какъв материал са направени фасетите, за да се запазят в отлично състояние във времето, трябва пациентът да поддържа своята устна хигиена. Така че си мий редовно и прецизно зъбите и ако е необходимо, използвай и допълнителни почистващи средства (напр. конци за зъби).

 

Защо да избереш услугата на The Smile Company за поставяне на фасети?  

 

Фасети 4
Фасети - процедура на слагане

 

The Smile Company ти предлага услуга за поставяне на фасети от най-високо качество и надеждност. Сред преимуществата, които ни отличават от повечето други стоматологични центрове на пазара, са висококвалифицираните специалисти, модерната апаратура и удобната локация. Ето защо да избереш The Smile Company, когато става въпрос за поставяне на фасети:

Висококвалифицирани специалисти – екипът ни се състои от млади, но изключително квалифицирани специалисти. Те са създатели на множество курсове и проекти, както и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. На сайта на The Smile Company са дадени най-важните факти от биографията на всеки един от нашите специалисти. Въпросната информация ще те убеди, че това е правилното място за теб, независимо дали се нуждаеш от поставяне на фасети или друга стоматологична услуга.

Модерна апаратура – ние от The Smile Company сме напълно наясно, че внедрените технологии и апаратурата, която се използва, са от решаващо значение за постигане на максимално качествени резултати. Поради тази причина сме се постарали да снабдим кабинетите си с възможно най-иновативната и модерна апаратура, отговаряща на последните стандарти в областта на стоматологията. Апаратура, спобна да предостави на нашите клиенти както бързина на извършване на отделните процедури, така и реализиране на желания от тях ефект.

Идеална локация – локацията е още един благоприятен фактор, даващ преимущество на The Smile Company спрямо голяма част от останалите стоматологични центрове. Нашите кабинети са разположени в централна и оживена зона, която е сравнително лесно достъпна от всички части на София. Така че винаги когато се нуждаеш от поставяне на фасети или някоя от останалите стоматологични процедури, можеш да дойдеш при нас и съответната процедура да бъде реализирана във възможно най-кратки срокове.

 

Довери се на The Smile Company и си гарантирай възвръщане на здравия и естетически вид на зъбите посредством поставянето на фасети!

 

Какво представляват фасетите?
Видове фасети
Директни фасети
Индиректни фасети
Фасети – полезна информация и съвети
Защо да избереш услугата на The Smile Company за поставяне на фасети?

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg