Chat with us, powered by LiveChat
СПЕЦИАЛИЗИРАНА ГРИЖА

Лечение на пародонтит

Подходящо е за теб ако си забелязал кървене от венците; спонтанно или провокирано отдръпване на венците; оголване на зъбите; подвижност на зъбите или образуването на джобове

Продължителност: според тежестта на заболяването, продължителността на началната фаза на лечението отнема между 4 и 6 седмици. При успешна терапия се правят контролни визити на всеки 3 месеца.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ

Какво представлява

 • Пародонтитът е лечим, а успехът на лечението зависи до голяма степен от работата в екип лекар-пациент.
 • Пародонтитът е възпалително заболяване, което се характеризира със загубата на кост и последващо разклащане на зъбите, което води до тяхната загуба.
 • Причинява се от различни видове бактерии, на които се дължи и различното протичане на заболяването и неговата тежест.
 • Пародонтитът е заразно заболяване и се предава между партньорите. Затова при установяване на заболяване, е желателно да се лекуват и двамата партньори.
ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕДУРАТА

Step by Step

 • Преглежда се състоянието на всеки зъб и се избира подходът на лечение.
 • Инициира се начална терапия, която има за цел да намали броя на бактериите в устата. Тя се изразява в регулярни визити (между 4 и 6 на брой - по една всяка седмица). Почиства се зъбен камък, плака, налепи и оцветявания подвенечно и надвенечно.
 • След приключване на инициалната терапия, се дават 2 месеца на тъканите да регенерират, като подръжката се прави от пациента. От това зависи до 70% успеха от инициалната терапия.
 • В зависимост от резултата на лечението може да се мине на поддържаща терапия с посещение на всеки 3 месеца или да се наложат леки хирургични манипулации за намаляване на джобовете или за възстановяване на загубените тъкани.
 • На финала на лечението ще имаш хармонично и функционално подредена усмивка.

Лечение на пародонтит

Лечение на пародонтит

Пародонтитът е едно от най-често срещаните заболявания, свързани със зъбите и техния опорно поддържащ апарат. В много случаи то остава незабелязано и в крайна сметка води до доста неприятни последици, най-сериозното от които е загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина трябва да се отиде на специалист и да се започне лечение при появяване на някой от следните симптоми – кървене на венците, оголване на зъбите или образуване на джобове. В следващите редове ще те запознаем по-подробно със съвременните методи за лечение на пародонтит.  В допълнение, ще научиш защо The Smile Company е най-подходящото място за теб, ако се нуждаеш от лечение на пародонтит.

Лечение на пародонтит - 1
Лечение на пародонтит - симптоми

 

 

Какво трябва да знаеш за пародонтита и неговото лечение?    

 

Започваме с няколко основни факта, които трябва да знаеш относно пародонтита. Тези факти са свързани от една страна със същността на заболяването, а от друга – с начините за лекуването му. Ето малко повече информация за споменатите аспекти:

 

Пародонтитът е възпалително заболяване -  основната причина за него е хронична бактериална инфекция. Характеризира се със загуба на кост, постепенно разклащане на отделните зъби, последвано от тяхната загуба. За да не се стигне до последното, е необходимо навреме да се вземат мерки и да се започне адекватно лечение.

Може да има различно протичане и тежест – както вече казахме, пародонтитът възниква вследствие на бактериална инфекция. В зависимост от видовете бактерии, които участват във въпросната инфекция, той може да има различен механизъм на протичане, както и тежест за пациента. Когато обаче необходимото лечение започне навреме, със сигурност ще бъдат избегнати най-сериозните негативни последици, причинявани от бактериите.

Лечение на пародонтит 2
Лечение на пародонтит -  Какво представлява?

Заразно е -  важно е да се има предвид, че пародонтитът е заразно заболяване, което в повечето случаи се предава между партньорите. В този смисъл ако преминаваш през лечение на заболяването, препоръчваме и на твоя партньор да бъде приложено такова (или най-малкото да посети специалист за преглед). Само така ще бъдеш напълно сигурен, че лечението е наистина ефективно и в твоето семейство няма да има повече проблеми с пародонтит в близко бъдеще.

Има ефективно лечение – определено в съвременната стоматология са разработени достатъчно успешни и ефективни методи за лечение на пародонтита. За благоприятното завършване на този процес е необходимо да са налице два основни фактора. От една страна, въпросното лечение на пародонтита да започне навреме, а от друга – да се осъществява добра комуникация и съответно работа в екип между пациента и лекуващия специалист. Повече за самия механизъм на лечение на пародонтита ще разбереш в следващата точка от текста.

 

Лечение на пародонтит – стъпка по стъпка

 

Няколко са стъпките, през които се преминава в процеса по лечение на пародонтит. Стартирайки от преглед и начална терапия, и стигайки до поддържаща терапия с участието на самия пациент. По-надолу в текста ще се опитаме да обособим максимално точно и ясно отделните стъпки в лечението на пародонтита.

Лечение на пародонтит 3
Лечение на пародонтит - подробен преглед
 • лечение на пародонтит: подробен преглед – първоначално трябва да се направи подробен преглед на състоянието на всеки един зъб на пациента. В резултат на този преглед се определя до каква фаза от развитието си е стигнал пародонтитът и кой метод на лечение би бил най-подходящият в конкретната ситуация.

 

 • лечение на пародонтит: начална терапия - началната терапия е втората стъпка, която се предприема при лечение на пародонтит. Нейното провеждане има за цел да намали до минимум броя на бактериите в устата. Какво точно представлява началната терапия във връзка с лечението на пародонтит? Тя е съвкупност от регулярни визити в стоматологичния кабинет (по една всяка седмица). По време на тези регулярни визити се почистват зъбният камък, плаката, налепи и оцветявания, подвенечно и надвенечно.

 

 • лечение на пародонтит: преходен период – преходният период от лечението на пародонтит започва веднага след края на началната терапия. Въпросният преходен период трае два месеца и чрез него се дава възможност на тъканите да регенерират. Поддръжката се прави от самия пациент в домашни условия. Имай предвид, че от правилното извършване на тази поддръжка зависи до 70% получаването на желаните резултати от началната терапия.

 

 • лечение на пародонтит: финален етап – в зависимост от постигнатите до този момент резултати от лечението на пародонтит, се взема решение как да продължи процесът. Възможно е да се мине на поддържаща терапия с посещение в стоматологичния кабинет на всеки три месеца. Друг вариант за продължаване на лечението на пародонтит е да се направят леки хирургични манипулации за намаляване на джобовете или за възстановяване на загубените тъкани.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се налага лечение на пародонтит?

 

В случаите, когато имаш нужда да се подложиш на лечение на пародонтит, определено най-добрият вариант за теб ще бъде да посетиш The Smile Company. Ние ще ти предложим редица преимущества, спомагащи за наистина качественото лечение на пародонтит и постигането на максимално ефективни резултати. Ето точно какви преимущества имаме предвид:

 

Лечение на пародонтит 4
Лечение на пародонтит - Екип от професионалисти
 • Лечение на пародонтит: най-добрите специалисти – за да си гарантираш качествено лечение на пародонтит, трябва да намериш специалист стоматолог, който действително си разбира от работата и има богат опит в нея. Точно такива са специалистите, част от екипа на The Smile Company. Създатели на редица курсове и обучения в областта на стоматологията, както и носители на множество местни и международни награди. С биографията на всеки един от тези прекрасни професионалисти можеш да се запознаеш на сайта ни. Така ще се увериш, че си попаднал в правилните ръце по отношение провеждане на лечението на пародонтит.

 

 • Лечение на пародонтит: съвременна апаратура – колкото и добър да е даден специалист, няма как да се постигнат желаните резултати във връзка с лечението на пародонтит, ако не е налице апаратура, която да отговаря на всички съвременни стандарти в областта на стоматологията. Именно поради тази причина ние от The Smile Company сме оборудвали кабинетите в денталната си клиника с необходимата апаратура за качествено извършване на пълния спектър от общи и специализирани стоматологични услуги, включително лечение на пародонтит. Комбинацията между доказан екип от професионалисти и съвременна апаратура несъмнено ще спомогне за постигането на цялостен успех и завършек на лечението на пародонтит.

 

 • Лечение на пародонтит: удобна локация – и не на последно място, денталната ни клиника е разположена в централна зона, удобна за достигане от всички части на София. В този смисъл няма да имаш никакъв проблем да правиш регулярните визити във връзка с лечението на пародонтит както в рамките на стандартния работен ден, така и извън него.

 

Довери се на The Smile Company за максимално качествено и ефективно лечение на пародонтит!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтита и неговото лечение?
Лечение на пародонтит – стъпка по стъпка
Защо да избереш The Smile Company, когато се налага лечение на пародонтит?

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg