Chat with us, powered by LiveChat
ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА СТОМАТОЛОГИЯ

Бондинг

Подходящо е за теб, ако имаш един или няколко отчупени/изтрити/ потъмняли зъба

Продължителност: едно или две посещения

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ

Какво представлява бондингът?

 • Възстановяване от композит, което Специалистът по Естетична стоматология извършва на момента, в устата на пациента.
 • Стоматологът възстановява формата и текстурата на зъба, водейки се от предварително обсъден и одобрен от пациента проект за Дизайн на усмивката.
 • По-добрата алтернатива на поставянето на протеза или мост, които също заместват липсващи зъби.
ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ

Предимства на бондинга

 • По-икономична алтернатива на поставянето на фасети с много близък естетичен резултат
 • Процедурата в повечето случаи не предполага изпиляване на зъбите.
 • Процедурата може да се извърши в едно посещение.

Защо бондингът е подходящ за теб?

      Бондингът е естетическа процедура, която се извършва от стоматолога локално, в устата на пациента. Резултатите са налице бързо, най-често в рамките на едно посещение при избрания от теб дентален специалист. Ако все още се чудиш дали тъкмо бондингът е онази корекция, от която се нуждаеш, нека ти помогнем да отговориш на въпроса си!

Кога се прибягва до процедура по бондинг?

Бондинг 1
Бондинг - решение за Вас!

      Има няколко възможни случая, в които бондингът би могъл да бъде подходящ за теб.

 • Отчупените парченца от зъби и режещите ръбове биха могли да ти причинят сериозен дискомфорт.
 • В някои случаи, е възможно както заострената, неравна повърхност на зъбите, така и неправилната им форма дори да пречат на нормалното сдъвкване на храната. В тези случаи бондингът е една чудесна алтернатива.
 • Неприятно е, когато цветът на някои зъби в устата се различава от този на останалите.
 • В резултат от процедура по бондинг, е възможно и коригирането на по-големи разстояния между отделните зъби.
 • Бондингът е отлично решение и в случаите, в които е налице по-чувствителен дентин.

Без болка! Основни характеристики на бондинга

       Процедурата бондинг не бива да те плаши, тъй като е минимално инвазивна и дори не предизвиква болка. Може и да ти звучи невероятно, но за да се промени и разкраси усмивката ти с бондинг, стоматолозите ни не биха използвали дори упойка! Причината се крие в отсъствието на необходимост от изпиляване на зъбите. По-рядко, то се налага да се извърши, но съвсем минимално, за да бъде резултатът съвършен.

Как се извършва бондингът?

       Бондингът се явява алтернатива на поставянето на фасети в случаите, в които е необходима корекция на формата и цвета на зъбите. По време на посещението си в кабинета на избрания от теб стоматолог от екипа на The Smile Company, заедно ще изберете дизайн на желаната от теб усмивка. Крайният резултат от бондинга със сигурност ще те удовлетвори, тъй като формата, текстурата и цветът на коригираните чрез бондинг зъби ще бъде възстановен.
Търсената и желана корекция се осъществява чрез поставяне на фотополимерен материал, основан на пластмаса, върху проблемните зъби. Благодарение на него, стоматологът оформя желаната визия на зъбните редици само в рамките на едно посещение. Възможността за изработка на дигитален модел на усмивката гарантира спокойствието на пациентите и по-прецизната работа на денталния специалист. В края на процедурата по бондинг, тя става възможна, благодарение на специализираната техника, с която разполагаме в The Smile Company.

Бондинг или поставяне на фасети – Сравнение между двете процедури

Бондинг 2
Бондинг - доверете се на нас!

        Между бондинга и поставянето на фасети съществуват няколко основни разлики:

 • Материал на изработка
 • Дълготрайност на метода
 • Здравина
 • Инвазивност на метода

       Изработените от керамика фасети са много по-трайно и издръжливо решение във времето от бондинга. Избраният за фасетите цвят не би могъл да придобие жълтеникави оттенъци тъкмо поради естеството на материала, от който са създадени те.
Въпреки това, фасетите са значително по-инвазивен за поставяне метод. Тъкмо поради тази причина, можеш да си спестиш болката от изпиляването на зъбите и да скъсиш времето до радостта от крайния резултат, прибягвайки до бондинг. Сияещата бяла усмивка ще устои на времето по-дълго, стига да положиш необходимите усилия. Повече информация ще получиш от своя стоматолог от екипа на The Smile Company.

Издръжливост на бондинга във времето

       Доколко издръжливи ще бъдат резултатите от процедурата по бондинг напред във времето, в голяма степен зависи от грижите, които полагаш за устната си хигиена. Както стана ясно по-горе, бондингът се свързва с използването на фотополимер.
Тъй като фотополимерът всъщност се базира на пластмаса, той е по-скоро нетраен във времето. Това означава, че е много вероятно само няколко години след завършване на процедурата по бондинг да се яви необходимост от нейното повтаряне. По този начин ще осигуриш по-дълъг живот на бялата, равна и красива усмивка на лицето си! По-достъпната цена на процедурата по бондинг в сравнение с поставянето на фасети, например, често го прави предпочитаният вариант от нашите пациенти.

Предимства на бондинга пред поставянето на фасети

Бондинг 3
Бондинг - професионална грижа!

       Нека обобщим предимствата на бондинга пред поставянето на фасети съвсем накратко.
На първо място, по-достъпната цена за висококачествения резултат е един от най-големите плюсове на бондинга, като естетичен стоматологичен метод. От друга страна, опасенията, че болката от стоматологичната намеса, често възпира пациентите от прибягване до бондинг или друг тип желана корекция. Като неинвазивен метод обаче, бондингът отново ще те зарадва, тъй като поставянето на фотополимерния материал на необходимите места върху зъбите и в междузъбните пространства няма да предизвика никакъв дискомфорт.
В допълнение, отсъствието на по-сериозно изпиляване на зъбите и болка, свежда възстановителния процес до минимум. И, не на последно място – предимство на бондинга са и бързите резултати. Благодарение на модерната технология в нашия дентален център, само едно посещение ще бъде достатъчно за завършване на корекциите посредством бондинг. Веднага щом напуснеш стоматологичния кабинет на The Smile Company, ще си позволиш да се зарадваш изцяло на новата си усмивка, без отлагане.

Извършване на бондинг на най-подходящото място, в The Smile Company

       The Smile Company е мястото, на което ще откриеш необходимата позитивна енергия, професионализъм, от страна на денталните специалисти, модерна апаратура и комфорт. Затова и вярваме, че това е най-правилното място, на което можеш да прибегнеш до извършване на бондинг.

Индивидуално професионално отношение

Бондинг 4
Бондинг - за по-хубави зъби

       Високото ниво на професионализъм у стоматолозите в The Smile Company ти гарантира отлични резултати в края на всяка бондинг процедура. Индивидуалният подход е силно застъпен от нашите дентални специалисти.
Именно поради тази причина, в случаите, в които се прибягва до бондинг, те извършват персонална компютърна визуализация. Тъй като междузъбните пространства, формата, цветът и останалите характеристики на зъбите са различни при всеки, стоматологът цели максимално прецизно визуализиране на резултата от бондинга. Впоследствие, този дигитален проект ще служи за модел на оформянето на зъбите и коригирането им с помощта на фотополимер.

Модерни технологични решения

       The Smile Company разполага с модерна и високотехнологична апаратура, която оптимизира работата на стоматолозите и лечението на пациентите ни. Тъкмо поради тази причина, сме щастливи да приветстваме и теб, и всички останали пациенти, нуждаещи се от бондинг или друга естетическа корекция в нашата клиника. Роботизираните и дигиталните апарати следват иновативните тенденции, които се практикуват и в останалите развити държави по света.

Удобство и комфорт

       Приветливата обстановка и удобната локация на The Smile Company са допълнителни предимства, които вярваме, че ще спечелят твоите симпатии. Очакваме те в удобен за теб ден и час, който може да бъде уговорен по телефона предварително.
Довери ни се за поставянето на бондинг, а заедно с нашите специалисти, можеш да обсъдиш и евентуално поставяне на фасети в бъдеще! Избери The Smile Company!

Кога се прибягва до процедура по бондинг?
Без болка! Основни характеристики на бондинга
Как се извършва бондингът?
Бондинг или поставяне на фасети – Сравнение между двете процедури
Издръжливост на бондинга във времето
Предимства на бондинга пред поставянето на фасети
Извършване на бондинг на най-подходящото място, в The Smile Company

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg