Chat with us, powered by LiveChat
ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА

Фотополимерна пломба

Подходящо е за теб, ако имаш кариес или стара пломба с променен цвят.

Продължителност: от 45 до 90 мин.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ

Защо не трябва да отлагаме?

  • Има висока вероятност и съседният зъб да развие кариес
  • С времето кариесът прониква от най-горния слой на зъба (емайл) в по-долни слоеве, което значително утежнява статуса на зъба
  • С времето е възможно кариесът да достигне пулпата и кореновите канали на зъба
  • За да се запази, зъбът се нуждае от специализирано кореново лечение
ВАЖНО Е ДА ЗНАЕШ

По време на процедурата:

  • Ще ти бъде поставена упойка, за да не чувстваш никаква болка и дискомфорт
  • Зъбът ти ще бъде изолиран с кофердам (гумено платно), което няма да допусне навлизането на влага. Това е гаранция за дългия живот на пломбата
  • Зъбът ти ще бъде почистен от кариеса и подготвен за възстановяването
  • Възстановяването се прави с фотополимер, така че да се запази естествения вид на зъба и неговата функция
  • Завършва се с полиране на пломбата, за да гарантира перфектен и дълготраен резултат

Развитието на бактерии в устата, като евентуален предшественик на кариес и парадонтоза

Поначало, вредните бактерии въздействат негативно върху всички процеси, протичащи в тялото. Затова и не е изненада, че бактериите, които се появяват в устната кухина, биха могли да окажат сериозно влияние върху здравето на нашата усмивка. Долните редове са посветени на две много често срещани състояния, от които ежедневно се оплакват редица пациенти. Става въпрос за кариеса и парадонтозата. И докато първото се характеризира с разграждане на емайла, второто се свързва със загуба на кост и кървене на венците.

Предпоставки за възникване на кариес

Кариес 1
Кариес - запознайте се с нашият екип

       Макар да не притежаваш способността да видиш бактериите в устата с просто око, това не означава, че не можеш да разпознаеш някои симптоми за тяхната поява. Навременното противодействие срещу тях неминуемо ще окаже своето въздействие. По този начин можеш да предотвратиш необходимостта от последващо лечение на кариес.
Най-често, причината за поява и развитие на бактерии в устната кухина се оказва лошата орална хигиена. Колкото повече се увеличава техният брой, в резултат от попадналата храна между зъбите, която не се почиства, толкова по-вероятно е впоследствие локално да се развият кариеси.

Натрупване на плака – възможна причина за появата на кариес или парадонтоза

       Остатъчната храна в междузъбните пространства благоприятства натрупването на плака. Локално размножаващите се бактерии неминуемо въздействат негативно върху зъбите и е много вероятно там да се появи кариес. Най-лесният начин за противодействие на натрупването на плака в устната кухина е редовното почистване на зъбите след всяко хранене.

Образуване на зъбен камък – възможна причина за появата на кариес

       Натрупаната в устната кухина плака с времето се втвърдява и се превръща в зъбен камък. Той често е видим и осезаем както от външната, така и от вътрешната страна на зъбните редици. Би могъл да доведе до парадонтоза, подари натрупването на бактерии, но и до кариес върху засегнатите зъби.
Погрижи се за редовното премахване на излишния зъбен камък при посещенията на твоя стоматолог! Някои хора са предразположени в по-голяма степен от други към образуването на зъбен камък. В причина за това биха могли да се превърнат и евентуални вредни навици в ежедневието, като тютюнопушене, например. Това обаче е стимул за още по-стриктно посещение на стоматологичния кабинет за почистване и неутрализиране на предпоставки за появата на парадонтоза или друг тип възпаление.

Прекомерна сухота в устата – възможна причина за появата на кариес

Кариес 2
Кариес - елате при нас!

       Нетипичното усещане за сухота в устата би могло да се превърне в потенциална причина за натрупване на бактерии в устната кухина и последващо развитие на инфекции. Тъкмо поради тази зависимост, тя предразполага към развитието на кариес.
Изсушаването на устната кухина, разбира се, се свързва с понижено производство на слюнка. Тъкмо задача на слюнката обаче е да противодейства по естествен път на натрупването на бактерии и задържането на храна в устата. Затова и тя би могла да предотврати развитието на инфекции и кариес.

Отдръпване на венците – възможна причина за появата на кариес

        Отдръпването на венците от зъбната кост често е налице в случаите на парадонтоза. Тогава често се образуват и джобове, които са сигурен знак за напредналото развитие на състоянието и необходимостта от лечение. Отдръпването на венците често помага на стоматолога да открие и кариеси в устата. Причината е, че по този начин бактериите, натрупани в устната кухина, още по-лесно проникват в дълбочина, до самия корен на зъба.
Погрижи се да вземеш своевременни мерки срещу възпаленията на устната кухина! В противен случай, независимо дали в следствие от кариес или друг тип инфекция, би могло да се достигне до изваждане на един или повече зъби.

До какво водят бактериите в устната кухина при кариес?

Кариес 3
Кариес - всичко за вашите зъби

       Задържането на храна и бактерии в междузъбните пространства предизвиква появата на кариеси. Колкото повече се развиват те, толкова по-видими са за окото на твоя стоматолог. Това обаче не означава, че са само повърхностни. Напротив, те увреждат зъбния емайл и понякога достигат дори до кореновите канали на зъба.
Модерните технологии, с които разполагаме в The Smile Company, позволяват диагностицирането на кариеса още в ранен стадий. Това улеснява работата на нашите стоматолози и скъсява значително периода на лечение.

До какво водят бактериите, предизвикали парадонтоза?

       Парадонтозата възниква в резултат от възпаление на устната кухина. Тя би могла да бъде открита както в по-лека, така и в по-задълбочена форма. Обърни внимание, че както кариесът, така и парадонтозата са заразни състояния. Парадонтозата би могла да се предаде между партньорите, което я превръща в сериозно заболяване, което не бива да бъде подценявано.
В резултат от бактериалното възпаление, при парадонтоза е възможно освен обичайното кървене на венците, постепенно да се развие и процес на загуба на кост. Неблагоприятните последици от парадонтозата са разклащане и загуба на зъби.
Парадонтозата е напълно лечима, стига комуникацията между стоматолога и пациента да протича активно и всеки да се вслушва в другия. Денталните специалисти на The Smile Company ще ти помогнат да преодолееш дискомфорта и да опазиш усмивката си здрава и красива.

Съвети за справяне с вредните бактерии в устната кухина за противодействие на кариеси

Кариес 4
Кариес - достъпни цени

       Редовните посещения при стоматолог ще позволят откриването на евентуални инфекции, кариес или начален стадий на парадонтоза още в зародиш. Както при всеки друг тип лечение, колкото по-рано бъдат диагностицирани те, толкова по-лесно е справянето със състоянието или заболяването. В противен случай, кариесът би могъл да нарасне и да засегне и съседни зъби, а парадонтозата – да се развие в по-сериозна степен.
Това, което можеш да направиш у дома, е да почистваш редовно зъбите си след всяко хранене. Добрата устна хигиена не позволява натрупването на плака и бактерии в устната кухина. Тогава и средата не е благоприятна за развитие на кариес или друг вид инфекции. Правилната техника при миенето и последващото почистване на зъбите предотвратява и образуването на зъбен камък. По този начин допълнително се намаляват шансовете от развитие на кариес.
В случай, че усетиш болка или забележиш по-изострена чувствителност на венците, подуване или кървене, каквито са първоначалните симптоми на парадонтоза, незабавно планирай посещение при стоматолог. Денталните специалисти на The Smile Company са насреща, за да те прегледат и заедно да се заемете с лечение на парадонтозата, в случай, че наистина е налице.

Лечение на кариес в The Smile Company

        Дигиталните технологии, с които разполагаме в The Smile Company, помагат на стоматолозите ни в планирането на индивидуално лечение на парадонтоза за всеки пациент. В допълнение, ранното откриване на кариеси в зародиш при навременно посещение на пациента, позволяват по-бързото и безболезнено справяне с проблема.
Лечението на парадонтозата от нашите стоматолози протича стъпка по стъпка. В началния етап на лечение на парадонтоза, се цели неутрализирането на всички фактори с негативно въздействие. Намалява се броят на вредните бактерии в устната кухина, премахва се натрупаната плака и се почиства зъбният камък. Следва възстановителен от парадонтозата период, по време на който резултатите от лечението отново се наблюдава от нашите дентални специалисти.
В случаите, в които парадонтозата се е развила в по-напреднал стадий, е възможна и хирургична намеса за възстановяване на загубената кост. Ако в следствие от парадонтоза са налице и липсващи зъби, празните пространства в зъбните редици биха могли да се коригират от нашите стоматолози посредством зъбни импланти, зъбен мост или протеза.

Предпоставки за възникване на кариес
Натрупване на плака – възможна причина за появата на кариес или парадонтоза
Образуване на зъбен камък – възможна причина за появата на кариес
Прекомерна сухота в устата – възможна причина за появата на кариес
Отдръпване на венците – възможна причина за появата на кариес
До какво водят бактериите в устната кухина при кариес?
До какво водят бактериите, предизвикали парадонтоза?
Съвети за справяне с вредните бактерии в устната кухина за противодействие на кариеси
Лечение на кариес в The Smile Company

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg