Chat with us, powered by LiveChat

Полезни съвети и практики относно поддръжката на зъбните протези

За да запазят зъбните протези във времето своята отлична функционалност и естетически външен вид, за тях трябва да бъдат полагани определени грижи. Ето няколко полезни съвета и практики, които ще помогнат в тази посока:

  1. ИЗВАЖДАНЕ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ – това е една от основните практики, които трябва да се спазват при зъбните протези. Като цяло е препоръчително около 1/3 от денонощието зъбните протези да се намират извън устната кухина. Така че ако човек не иска да ги вади за през нощта, е добре да намери друг подходящ период от денонощието, в който да направи това.
  2. РЕДОВНО ПОЧИСТВАНЕ – зъбните протези трябва да се почистват всеки ден, за да се гарантира съхранението на първоначалното им състояние и външен вид. За целта е достатъчно стандартно почистване с помощта на четка и паста за зъби. Също така е препоръчително когато не се използват, зъбните протези да бъдат държани в съд с чиста вода. Подобна практика предотвратява образуването на бактерии, петна или зъбен камък.
  3. НЕОБХОДИМИТЕ ПОСЕЩЕНИЯ ПРИ ЗЪБОЛЕКАРЯ – не бива да се забравя, че колкото и добре да изглеждат дадени зъбни протези, тяхното състояние трябва да се следи периодично от специалист. Посещението на зъболекар поне веднъж годишно гарантира функционални и естетично изглеждащи зъбни протези за максимално дълъг период от време.

Повече информация за дентална клиника София ще може да намерите на сайта ни.

Share:

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg