Chat with us, powered by LiveChat

Кои са преимуществата на зъбния имплант?

Липсващ по рождение зъб, нараняване, заболяване, което налага изваждане – това са трите най-чести причини стоматолозите да прибягват до употребата на дентални импланти. Те са идеалното решение за заместване на липсващи зъби за хора от почти всички възрасти. Изключение правят само момичетата под 16-годишна възраст и момчетата под 18. Причината дентални импланти да не се поставят на подрастващи е, че растежът на лицевата структура още не е завършен. Ако обаче не спадате към тази група, имплантите носят само предимства пред алтернативните начини за заместване на липсващи зъби – протезите и мостовете. Ето и кои са основните им превъзходства:

  • Денталният имплант не се различава от естествения зъб нито на външен вид, нито като усещане в устата. Те са толкова удобни, колкото и зъбите, с които сте родени, и изискват същите грижи и поддръжка – ежедневно почистване с четка и паста, конец и вода за уста. За разлика от протезите, не се налага нито да ги отстранявате от устата си, за да ги почистите, нито да ги съхранявате във вода.
  • Денталният имплант запазва естествената форма на лицето. Колкото повече време е минало от загубата на зъб, толкова повече изтънява костта, в която са се намирали корените му. В резултат на това цялата лицева структура се променя и лицето хлътва навътре. С поставяне на дентален имплант можем не само да възпрем този процес, но и да възстановим формата на лицето чрез заместване на кост – процедура за изграждане на костта наново. Това е единствената опция за замяна на зъбите, която стимулира срастването на костта с импланта, така че резултатът да е със същото качество като при естествените зъби.
  • Денталният имплант е щадящо лечение. Докато мостовете и частичните протези налагат умъртвяване на съседите зъби, за да се закрепят на мястото на липсващите, при денталният имплант това не е наложително. С дентален имплант не губите зъби, а само ги възстановявате.
  • Денталният имплант е дълготраен. При правилна грижа един имплант може да ви служи в продължение на десетилетия без да се повреди и без да променя вида си. Повечето му алтернативи представляват по-краткотрайни решения, като мостовете и протезите например изискват замяна на всеки 5-10 години. Така макар и на пръв поглед да са по-евтини, изискват значителна инвестиция на време и пари в бъдеще.
  • Денталният имплант е стабилен. Ще можете да живеете уверено, без да се притеснявате, че зъбите ви ще се разместят докато се храните или ще изпаднат докато се смеете. Това се отразява пряко и върху речта, която става много по-гладка и звуците по-отчетливи. Ще забележите промяната и когато се храните. Денталният имплант ще ви даде спокойствието да се храните пълноценно и да се усмихвате широко без притеснения.

Зъбни импланти цени – Повече информация ще може да намерите на сайта ни.

Share:

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg