Chat with us, powered by LiveChat

Керамичните фасети – мощното оръжие на естетичната стоматология

Зъбните фасети са най-лесният начин да постигнете мечтаната усмивка за изключително кратко време. Те представляват фини плочки от стоматологична керамика, които се залепват върху зъбите, така че да им придадат желаната форма, цвят или позиция. За целта е необходимо минимално изпилване на предната страна на зъбите, преди да се закрепят фасетите. Процедурата е бърза и щадяща, а резултатът винаги оправдава очакванията.

КРАТКА ИСТОРИЯ НА ФАСЕТИТЕ

Както и на много други красиви неща, родината на фасетите е Холивуд. За „баща“ на тази методика се счита калифорнийският стоматолог Чарлз Пинкус, който първи се е сетил да използва порцеланови плочки, за да променя усмивките на холивудските актьори. Поради недостатъци на методите за залепване в началото фасетите се използвали единствено като временно средство – например за конкретна роля. В днешни дни обаче успеваемостта на процедурата е гарантирана, а при правилна поддръжка фасетите могат да издържат и десетилетия без да се повредят.

ФАСЕТИТЕ В НАШИ ДНИ

Красивата усмивка играе огромна роля в начина, по който ни възприемат околните, и още по-голямо значение за собственото ни самочувствие. С помощта на фасетите можем да променим външния вид и излъчването си само за няколко дни. Нужни са две или три посещения при стоматолога, като по време на консултацията той ще ви обясни и демонстрира на място какъв резултат може да се постигне. Още по време на първото посещение зъболекарят би могъл да подготви зъбите ви, така че да може да постави фасетите още при следващия ви записан час, или иначе казано, веднага щом зъботехникът приключи с изработката им.

С помощта на съвременните технологии конструирането на импланти и керамични фасети вече може да се ускори дори в рамките на едно посещение. Технологията CAD/CAM позволява 3D моделирането да става дигитално и пести не само време, но и необходимостта от снемане на отпечатък и носенето на временни конструкции.

Фасети цени – Повече информация ще може да намерите на сайта ни.

Share:

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg