Chat with us, powered by LiveChat

Имедиатно имплантиране – не чакай, за да се усмихнеш!

Поставянето на зъбни импланти е най-ефективният, удобен и естетичен начин да възстановим здравето и красотата на усмивката си. Благодарение на развитието на съвременните технологии вече и процесът по изпълняване на процедурите и последващият възстановителен период са съкратени до минимум.

Имедиатното имплантиране включва две части, които се извършват непосредствено една след друга, без период на изчакване за заздравяване на тъканите. В случай, че болният ви зъб е неспасяем, първата стъпка от процедурата, разбира се, е той да бъде изваден. Веднага след това можем да поставим и титаниевия имплант в освободеното от корените на естествения зъб място.

Спестяването на време и хирургически интервенции далеч не е е единственото предимство на имедиатното имплантиране. Действително, този начин за възстановяване на усмивката е значително по-щадящ и нанася много по-малко травми у пациента, отколкото стандарното имплантиране с възстановителен период за изчакване. Това, от своя страна ускорява процеса по възстановяване на тъканите, тъй като те не са били излишно увреждани в хода на процедурите. Ще ви бъдат и спестени повече посещения при имплантолога – всичко се случва в рамките на един-единствен хирургичен сеанс.

Друга съществена причина, поради която вашият имплантолог би ви препоръчал имедиатното имплантиране пред стандартното, е че по този начин ще запазите по-голяма част от челюстната кост, в която са заложени корените на зъбите ви (и съответно самият имплант).
Доказано е, че два месеца от загубата на естествен зъб са напълно достатъчни костта да изтънее с до цели 40%. Съответно колкото по-дълъг е периодът на изчакване между процедурата по изваждане на зъба и тази по имплантирането, толкова по-голям става и колапсът на костта. Последствията за пациента са на първо място естетични, тъй като се променя формата на самото лице – колкото повече се изчаква, толкова повече бузите хлътват навътре.

По-неприятното обстоятелство е, че колапсът се явява и като усложняващ фактор за последвалото лечение с имплант. Причината е, че костта би трябвало да бъде достатъчно здрава и плътна, за да може да задържи импланта стабилен. Имедиатното имплантиране предотвратява изтъняването на костта и прави една бъдеща процедура по костозаместване излишна.

В случай, че отговаряте на всички условия за продължаване на лечението, може да се пристъпи и към следващата стъпка – имедиатното «натоварване» на зъба, или иначе казано, поставянето на финалната коронка, която ще даде завършения вид на усмивката ви. Процедурата се извършва по преценка на имплантолога, а за да сте подходящ за нея, трябва на първо място да сте в добро общо здраве, да не пиете и пушите. Цигарите и алкохолът сериозно застрашават успеваемостта на лечението, поради което отказването на вредните навици преди да предприемете първата стъпка от лечението е почти задължително.

Зъбни импланти цени – Повече информация ще може да намерите на сайта ни.

Share:

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg