Chat with us, powered by LiveChat

5 причини да се усмихнеш още сега

Усмивката може да ни изглежда като неподправен отговор на нещо приятно или смешно, но всъщност е много повече.
Доказано е, че усмивката (естествена или не) може да има благоприятно въздействие върху физическото и психическото ни здраве.  Казват, че усмивката се е превърнала в навик за истински щастливите хора. Нека сега и ние се запознаем с благотворните ефекти, които усмивката би имала върху нас ако я използваме достатъчно често.

1) Ставаш по-привлекателен

Всеки иска да е по-атрактивен в очите на приятелите или симпатичното момиче в кафенето. Как да го постигнем? Лесно е - усмихни се!

Нашето подсъзнание е устроено така, че сме привлечени най-вече от хора, които се усмихват. Когато видим някой да ни се усмихва, ние се зареждаме позитивно и пренасяме целия този позитивен заряд именно към дадения човек.

Ето и един експеримент - помисли за 5-ма човека, които намираш за привлекателни. Затвори очи и ги визуализирай. Сега отвори очи и ми кажи колко от тях бяха усмихнати? Не ми казвай - вече знам 🙂

2) Можеш да промениш света - усмивката е заразна

Случвало ли ти се е да си в лошо настроение и после случайно да срещнеш приятел, с когото да се посмееш или малко момченце, което да ти се усмихне в трамвая. Колкото и да си бил кисел преди малко, вече с усмихваш.

Защо? Усмивката има супер сили - освен че може да ти помогне да се справиш по-лесно с чуства като страх, гняв, тъга, безпокойство, тя ще помогне и на хората около теб да се почустват по-добре.

Да подобриш живота или поне деня на хората около теб с нещо толкова малко като усмивката - чуството е безценно! 

3) Подобрява имунната ти система

Когато се усмихваш, тялото ти образува повече бели кръвни телца от обикновено. Една от основните роли на белите кръвни телца е да предпазва нашия организъм от външни инфекции и вируси.

Когато човек се усмихва, повишава защита си от болести и изглежда по-здрав. Не случайно хората, попаднали в болница, които запазват духа си висок и продължават да се усмихват, често се възстановяват по-бързо от останалите.

С това на ум, не просто се усмихвайте, накарайте и останалите да се усмихнат.

4) Подобрява настроението и намалява нивата на стрес веднага

Всеки път, когато се усмихваме, мозъкът ни изпраща сигнали до цялото тяло, активирайки различни хормони.

Усмихвайки се, в тялото ни започва да активира невропептидите - аминокиселини, които помагат да невроните в мозъка ни да си комуникират. По биохимичен начин, те предават емоцията ни от мозъка на цялото ни тяло, без значение дали сме щастливи, ядосани, тъжни, депресирани или развълнувани.

Хормони като допамин, ендорфин и серотонин, известни още като хормони на щастието, се освобождават в нашето тяло, когато се усмихваме. Това не само успокоява и отпуска тялото и мозука, но също така може да намали пулса и кръвното налягане.

Ендорфинът също така влияе като естествено болкоуспокояващо - 100% органично 🙂

Серотонинът подобрява значително настроението. Не случайно фармацевтичните продукти като антидепресанти например,  целят да повишат нивата на серотонин при пациента.

Добрата новина в случая е, че за да се усмихнем, не ни е нужна рецепта от личния лекар.

5) Изгражда по-силни взаимоотношения с хората

Да се усмихваме е изключително важна съставка на всички щастливи и пълноценни взаимоотношения. Независимо дали става въпрос за приятели, колеги, клиенти или любимия човек, когато им се усмихваш, ти им показваш, че си щастлив да бъдеш в тяхната компания и ги харесваш.

Сега си помисли за някой, който те харесва. Какво мислиш за него? Да, обикновено и ти си казваш: ей, харесвам този човек. Приятно ми, когато сме заедно. Страхотно е да си говорим. Именно - когато подхождаш към някого с усмивка ти скъсяваш дистанцията и подобряваш ефективната комуникация между вас.

Научете повече за ортодонт София.

Да се усмихвам е любимото ми упражнение!

Share:

Comments are closed.

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg