Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. stizzy battery starter kit

  […]please visit the websites we follow, which includes this 1, because it represents our picks through the web[…]

 2. magic mushrooms

  […]please visit the web pages we adhere to, such as this a single, because it represents our picks from the web[…]

 3. magic mushrooms

  […]just beneath, are various completely not related sites to ours, nonetheless, they’re surely really worth going over[…]

 4. background check service

  […]Here are a number of the websites we advise for our visitors[…]

 5. buy dankwoods pre rolls online

  […]always a massive fan of linking to bloggers that I love but don’t get quite a bit of link like from[…]

 6. strawberry shortcake oil cartridge

  […]just beneath, are numerous entirely not related web pages to ours, even so, they are certainly worth going over[…]

 7. buy juul online

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated data, nonetheless definitely really worth taking a search, whoa did one particular discover about Mid East has got much more problerms also […]

 8. juul classic tobacco

  […]Here are some of the web pages we advocate for our visitors[…]

 9. mango juul pods

  […]we prefer to honor many other internet websites on the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 10. beretta 1301 for sale

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated data, nevertheless truly really worth taking a search, whoa did one understand about Mid East has got extra problerms too […]

 11. beretta 1301 for sale

  […]The facts mentioned within the write-up are several of the ideal out there […]

 12. beretta 1301 tactical gen 2

  […]Here are a number of the web pages we advise for our visitors[…]

 13. rosy boa for sale

  […]one of our guests lately proposed the following website[…]

 14. brazilian rainbow boa for sale

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 15. s&w 586 l comp for sale

  […]always a huge fan of linking to bloggers that I like but really don’t get quite a bit of link like from[…]

 16. m&p subcompact

  […]very few web-sites that transpire to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 17. ROVE CARTS

  […]The facts mentioned inside the article are several of the very best readily available […]

 18. Title

  […]very couple of internet sites that take place to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out[…]

 19. bohemian coffee table

  […]please take a look at the web sites we follow, which includes this one particular, as it represents our picks from the web[…]

 20. exotic weed packs

  […]very couple of sites that take place to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

 21. runtz cans

  […]always a huge fan of linking to bloggers that I love but do not get quite a bit of link adore from[…]

 22. ethereum mining machine for sale in usa

  […]that would be the finish of this post. Right here you’ll find some web sites that we think you’ll appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 23. bitcoin mining machine for sale in australia

  […]check below, are some entirely unrelated internet sites to ours, nonetheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 24. Fennec Fox for Sale

  […]usually posts some incredibly fascinating stuff like this. If you’re new to this site[…]

 25. bitcoin mining machines for sale in europe

  […]very couple of websites that come about to become detailed beneath, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 26. Travelmonke Uganda Tours and Travel

  […]Here are a number of the web-sites we recommend for our visitors[…]

 27. Title

  […]The information talked about within the write-up are some of the most effective obtainable […]

 28. gigabyte d33006

  […]one of our visitors a short while ago encouraged the following website[…]

 29. 3080 ftw3 msrp

  […]although web sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they may be really really worth a go via, so possess a look[…]

 30. gv-r797oc-3gd

  […]Here is a great Blog You might Locate Fascinating that we Encourage You[…]

 31. elliptical trainer buy

  […]we prefer to honor several other world-wide-web web pages around the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 32. buy stairmaster

  […]just beneath, are quite a few absolutely not associated websites to ours, nevertheless, they may be surely really worth going over[…]

 33. شركة تسويق

  […]always a major fan of linking to bloggers that I love but really don’t get a lot of link like from[…]

 34. Title

  […]Here is a superb Blog You might Find Fascinating that we Encourage You[…]

 35. G19X COMPACT | 9X19MM

  […]the time to study or take a look at the content material or internet sites we have linked to beneath the[…]

 36. Adams Arms VooDoo Innovations Witch Doctor 5.56mm AR-15

  […]here are some links to websites that we link to simply because we consider they’re really worth visiting[…]

 37. Browning X-Bolt Hell’s

  […]The facts mentioned in the post are a few of the most beneficial out there […]

 38. Beretta A400 Xplor Unico

  […]that will be the finish of this write-up. Here you will obtain some web sites that we believe you’ll value, just click the links over[…]

 39. G26 SUBCOMPACT | 9X19MM

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not associated to ours, we feel they are really worth a go by way of, so possess a look[…]

 40. G34 COMPETITION | 9X19MM

  […]very handful of internet sites that happen to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out[…]

 41. stock trading

  […]please check out the web-sites we stick to, like this a single, as it represents our picks through the web[…]

 42. stock market drop

  […]we like to honor a lot of other net web sites on the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 43. understanding stock market

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nevertheless seriously really worth taking a search, whoa did a single master about Mid East has got far more problerms at the same time […]

« Older Comments

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg