Chat with us, powered by LiveChat

ТОП 5 причини да изберем лечение с дентални импланти

Защо имплантите са единственото дългосрочно решение при липсващ зъб?

Всеки втори човек около нас ще загуби поне един от постоянните си зъби преди да достигне 55 годишна възраст. Мнозина биха си помислили, че това е само козметичен проблем, но ако не вземем мерки на време, рискуваме той да се превърне в сериозен здравен проблем.
Съществуват няколко начина за възстановяване на един или повече липсващи зъби: чрез поставяне на дентален имплант и коронка, чрез поставяне на мост или с протеза. Това са три различни подхода на лечение, които решават конкретния проблем, но крайният резултат от трите типа лечение не е идентичен.
Пациентите, които търсят дългосрочно решение на проблема и не искат да поставят в риск съседните здрави зъби, най-често избират възстановяването чрез поставяне на импланти. Това е и подхода, който ние като специалисти препоръчваме на пациентите си, заради големите му предимства пред останалите две опции на лечение.

Подготвихме за теб списък с нашите ТОП 5 причини да смятаме поставянето на дентален имплант за най-съвременното, ефективно и дългосрочно лечение, което пациентът в днешно време може да избере.

1) Спира загубата на кост

Зъбите при човека са здраво свързани с челюстта посредством тяхните корени. Те навилизат дълбоко в костта и при дъвкателни движения я стимулират, запазвайки нейната здравина и плътност.
Когато човек загуби зъб, липсващите корени вече не могат да стимулират развитието на костта и постепенно тя започва да губи своята маса и плътност.
Поставянето на имплант е единственият подход на лечение, при който процесът на тази стимулация на костта се запазва, което предотвратява нейната загуба в бъдеще.

2) Запазва съседните зъби здрави 


При възстановяване на липсващ зъб чрез поставяне на мост, се налага изпиляването на двата съседни на липсващия зъб, за да бъде захваната конструкцията. Изпиляването на здрави зъби не е единствения негатив в случая.
Постоянния натиск, който тези зъби, носещи конструкцията, ще понесат, могат с времето да се разклатят и дори да се стигне до тяхната загуба. При лечението чрез поставяне на импланти не се налага изпиляване на здрави съседни зъби. Напротив!
Поставянето на имплант подсилва костта като подобрява цялостното състояние на пациента и предпазва съседните здрави зъби от разместване и разклащане.

3) Връща силата и стабилността на захапката

Няколко месеца след поставянето на денталните импланти, костта на челюстта напълно сраства с тяхната титаниева повърхност и те практически стават едно цяло. Така имплантите започват да играят ролята на естествен корен на зъб. Това дава стабилната основа на постоянната коронка или мостова конструкция, които ще се фиксират върху тях.
От момента на поставяне на постоянната коронка, пациентът може спокойно да отхапва спокойно дори и по-твърда храна като ябълка или парче месо. Стабилността на отхапване при пациенти с поставени дентални импланти е изключително близка до тази на естествените зъби. За съжаление при пациенти с протези тази стабилност не може да бъде постигната, дори и след използване на фиксиращи пасти и гелове.

4) Предотвратява хлътване в профила на лицето и разместването на съседните зъби

Зъбите и венците съставляват важна част от структурата и профила на лицето. При загуба на няколко зъба, обемът на костта също намалява и профилът на пациента започва да хлътва. Това значително състарява пациента визуално.
Друг проблем, който предотвратяваме с поставянето на дентален имплант е разместването и прорастването на съседните здрави зъби.

5) Запазвате добрата си дикция

Зъбите имат съществена функция при човека не само по време на хранене. Зъбите ни помагат лесно и правилно да изговаряме различни звуци и срички. Липсващите зъби или замяната им с не особено стабилни или точни протези, неминуемо влошават дикцията на пациентите. Подвижността на протезите и тяхната прекалена големина, често притеснява пациентите и ги прави по-неуверени и некомуникативни.
Това неудобство може да бъде избегнато напълно при лечението с дентални импланти, защото конструкциите върху тях повтарят абсолютно точно формата и обема на естествените зъби, съответно пациента не усеща никакъв дискомфорт или каквито и да е изменения в дикцията.

Разгледайте всички наши предложения свързани с зъбни импланти София.

before after

Няма неразрешими проблеми или твърде сложни случаи, така че не се притеснявай да потърсиш помощ. Правилното планиране стои в основата на успешното лечение.

07 юли - Ден на имплантологията в The Smile Company - безплатна консултация със специалист имплантолог

Share:

Comments are closed.

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg