Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. Title

  […]usually posts some very intriguing stuff like this. If you are new to this site[…]

 2. virtual card buy for make payment

  […]The facts talked about within the article are several of the very best out there […]

 3. online outsourcing

  […]here are some links to web-sites that we link to for the reason that we believe they may be really worth visiting[…]

 4. Title

  […]below you’ll uncover the link to some internet sites that we consider you need to visit[…]

 5. Title

  […]very few web-sites that occur to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly very well really worth checking out[…]

 6. Title

  […]Here are a few of the web-sites we recommend for our visitors[…]

 7. Title

  […]one of our guests lately advised the following website[…]

 8. Title

  […]always a major fan of linking to bloggers that I adore but do not get a whole lot of link love from[…]

 9. Title

  […]the time to read or go to the material or web-sites we’ve linked to below the[…]

 10. Purchase Weed Online

  […]Here are a number of the internet sites we recommend for our visitors[…]

 11. 레플리카

  […]very few internet websites that happen to be in depth below, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

 12. Mzadaty Émirats arabes unis

  […]although sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they’re truly worth a go via, so have a look[…]

 13. إعلانات مجانية في تونس

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated information, nonetheless seriously worth taking a appear, whoa did a single discover about Mid East has got extra problerms at the same time […]

 14. Annonces gratuites en Mauritanie

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 15. Title

  […]check beneath, are some entirely unrelated internet sites to ours, however, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 16. Title

  […]one of our visitors lately advised the following website[…]

 17. BUY PERCOCET TABLETS ONLINE

  […]the time to study or go to the content material or sites we’ve linked to below the[…]

 18. male masturbation techniques

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they’re basically worth a go as a result of, so have a look[…]

 19. rechargeable rabbit vibrator

  […]check below, are some totally unrelated web-sites to ours, even so, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 20. 4-AcO DMT For Sale

  […]we prefer to honor a lot of other internet web-sites on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 21. California Fake driver’s license

  […]Here are a number of the websites we recommend for our visitors[…]

 22. 1P-LSD Blotters For Sale

  […]Every after inside a even though we choose blogs that we study. Listed below are the latest web sites that we decide on […]

 23. Gay Porn

  […]The information and facts mentioned inside the article are some of the ideal accessible […]

 24. Can I buy Roxicodone online

  […]we prefer to honor several other net sites around the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 25. kratom for pain

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 26. kratom for sale

  […]usually posts some incredibly interesting stuff like this. If you’re new to this site[…]

 27. kratom for sleep

  […]check beneath, are some totally unrelated web-sites to ours, however, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 28. Title

  […]please go to the internet sites we adhere to, like this 1, as it represents our picks through the web[…]

 29. small business credit card processing

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 30. best merchant services

  […]one of our visitors not long ago recommended the following website[…]

 31. Title

  […]we came across a cool website which you may love. Take a look in the event you want[…]

 32. profitable small business ideas

  […]we like to honor many other internet web pages around the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 33. ZTE

  Title

  […]just beneath, are a lot of totally not associated websites to ours, having said that, they’re certainly worth going over[…]

 34. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they may be actually really worth a go via, so possess a look[…]

 35. vibrator

  […]that would be the end of this article. Right here you will obtain some web-sites that we consider you’ll appreciate, just click the links over[…]

 36. Title

  […]we came across a cool site that you simply may possibly get pleasure from. Take a look in case you want[…]

 37. Title

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they are in fact really worth a go through, so have a look[…]

 38. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nonetheless definitely worth taking a search, whoa did a single master about Mid East has got additional problerms too […]

 39. Title

  […]Here is a superb Blog You may Obtain Intriguing that we Encourage You[…]

 40. Title

  […]below you’ll obtain the link to some web sites that we believe you should visit[…]

 41. Title

  […]that would be the finish of this article. Right here you will obtain some web sites that we think you’ll enjoy, just click the links over[…]

 42. Title

  […]below you’ll discover the link to some websites that we assume you must visit[…]

 43. Title

  […]one of our visitors a short while ago encouraged the following website[…]

 44. BUY OG KUSH VAPE

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nonetheless really worth taking a look, whoa did a single learn about Mid East has got a lot more problerms as well […]

 45. Buy Weed Online

  […]the time to read or visit the material or internet sites we’ve linked to beneath the[…]

 46. Dank Vapes

  […]The facts mentioned in the post are a number of the most beneficial accessible […]

 47. hardrock online casino

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated data, nonetheless genuinely really worth taking a look, whoa did a single master about Mid East has got a lot more problerms as well […]

 48. top betting sites

  […]please check out the internet sites we stick to, like this 1, because it represents our picks in the web[…]

 49. Title

  […]Every when inside a although we select blogs that we read. Listed beneath would be the newest web pages that we choose […]

 50. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated data, nevertheless seriously really worth taking a look, whoa did one particular master about Mid East has got far more problerms as well […]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg