Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. buy real driver license

  […]usually posts some pretty intriguing stuff like this. If you are new to this site[…]

 2. university college in kenya

  […]usually posts some really exciting stuff like this. If you are new to this site[…]

 3. kenya education

  […]always a big fan of linking to bloggers that I enjoy but really don’t get a whole lot of link really like from[…]

 4. Title

  […]usually posts some pretty fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

 5. divorce lawyers

  […]one of our guests a short while ago suggested the following website[…]

 6. divorce lawyers

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 7. vintagecover

  […]we came across a cool website which you could love. Take a search for those who want[…]

 8. Honda Ruckus For Sale

  […]usually posts some really exciting stuff like this. If you are new to this site[…]

 9. HELEX ALPRAZOLAM

  […]check below, are some totally unrelated web-sites to ours, nevertheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 10. best male masturbator

  […]check below, are some entirely unrelated internet sites to ours, even so, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 11. top vibrators for women

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they may be essentially really worth a go by, so have a look[…]

 12. clit stimulator

  […]although sites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they are truly worth a go by, so possess a look[…]

 13. keltec p50 for sale

  […]very couple of websites that occur to be in depth below, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out[…]

 14. mossberg 590 nightstick

  […]the time to study or stop by the subject material or internet sites we’ve linked to below the[…]

 15. invicta 31290

  […]we came across a cool web page that you just may well appreciate. Take a appear when you want[…]

 16. calibre citoyen 8700

  […]that would be the finish of this post. Right here you’ll discover some web pages that we think you will enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 17. sbgv245 for sale

  […]the time to study or take a look at the content material or web sites we have linked to beneath the[…]

 18. beretta apx compact for sale

  […]one of our visitors not long ago suggested the following website[…]

 19. Title

  […]the time to study or pay a visit to the subject material or web pages we have linked to beneath the[…]

 20. beretta 1301 for sale

  […]we came across a cool web-site which you might love. Take a search in the event you want[…]

 21. beretta a400 xcel review

  […]The information and facts mentioned inside the post are a number of the ideal offered […]

 22. mossberg 464 spx 30-30 for sale

  […]here are some hyperlinks to web pages that we link to mainly because we think they’re really worth visiting[…]

 23. mossberg 930 jm pro for sale

  […]below you’ll discover the link to some sites that we consider you need to visit[…]

 24. mossberg mvp patrol

  […]usually posts some incredibly fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

 25. krt cart

  […]very handful of web sites that come about to be detailed beneath, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 26. Title

  […]check beneath, are some entirely unrelated sites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 27. Title

  […]we came across a cool web site that you just may possibly enjoy. Take a appear should you want[…]

 28. low price graphics card

  […]we came across a cool internet site which you could possibly get pleasure from. Take a search should you want[…]

 29. vape carts

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 30. ghb 99%

  […]The information and facts talked about within the report are some of the best accessible […]

 31. Title

  […]always a big fan of linking to bloggers that I love but do not get a great deal of link really like from[…]

 32. liquid k2 on paper online

  […]Here is a good Weblog You may Obtain Exciting that we Encourage You[…]

 33. buy ambien online

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nonetheless genuinely worth taking a appear, whoa did a single learn about Mid East has got extra problerms also […]

 34. Colt Python for sale

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated information, nevertheless really worth taking a look, whoa did one understand about Mid East has got a lot more problerms also […]

 35. vibrators for women

  […]we like to honor several other net web sites around the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 36. hi point 45 carbine

  […]usually posts some incredibly exciting stuff like this. If you are new to this site[…]

 37. pleasure kit for couples

  […]Here are some of the websites we recommend for our visitors[…]

 38. Mt Kilimanjaro hike

  […]please visit the web pages we comply with, including this 1, because it represents our picks in the web[…]

 39. Title

  […]just beneath, are several totally not related websites to ours, nevertheless, they are surely really worth going over[…]

 40. Bitcoin address wallet

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nonetheless really really worth taking a search, whoa did a single discover about Mid East has got more problerms as well […]

 41. Title

  […]one of our visitors not too long ago advised the following website[…]

 42. usd to btc

  […]below you’ll locate the link to some sites that we believe it is best to visit[…]

 43. Title

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

« Older Comments

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg