Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. sig sauer p220

  […]please go to the internet sites we comply with, like this one particular, because it represents our picks through the web[…]

 2. sig sauer p238

  […]we came across a cool internet site that you could get pleasure from. Take a search when you want[…]

 3. Psiloybe Cubensis USA

  […]very few internet sites that occur to become detailed below, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

 4. 2cb synthesis

  […]usually posts some pretty exciting stuff like this. If you are new to this site[…]

 5. restaurant food delivery

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we really feel they’re in fact worth a go by way of, so possess a look[…]

 6. restaurant Nanaimo

  […]just beneath, are numerous completely not related web-sites to ours, nevertheless, they’re certainly really worth going over[…]

 7. restaurants

  […]one of our visitors recently proposed the following website[…]

 8. Title

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 9. buy ruger firearms online europe

  […]here are some hyperlinks to web sites that we link to mainly because we assume they are worth visiting[…]

 10. wholesale of firearms Europe

  […]the time to study or take a look at the content or websites we have linked to beneath the[…]

 11. fn 509 sale

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated data, nevertheless truly worth taking a appear, whoa did a single find out about Mid East has got far more problerms as well […]

 12. aa12 shotgun for sale

  […]just beneath, are numerous completely not connected internet sites to ours, however, they’re certainly really worth going over[…]

 13. hk45ct v3

  […]just beneath, are numerous totally not related web pages to ours, having said that, they may be surely really worth going over[…]

 14. zip 22 for sale

  […]that would be the finish of this article. Here you will locate some web-sites that we believe you’ll value, just click the hyperlinks over[…]

 15. uca.com.vn

  […]please check out the web sites we comply with, like this one particular, as it represents our picks in the web[…]

 16. tubdy

  […]please stop by the web-sites we stick to, such as this 1, because it represents our picks from the web[…]

 17. Title

  […]here are some links to sites that we link to because we assume they’re worth visiting[…]

 18. downloas mp3

  […]usually posts some quite fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

 19. Source

  […]Here are some of the websites we recommend for our visitors[…]

 20. shrooms for sale atlanta

  […]just beneath, are many entirely not associated web pages to ours, nevertheless, they are certainly really worth going over[…]

 21. Title

  […]although web-sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they may be truly really worth a go via, so have a look[…]

 22. one up mushroom chocolate bar

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I love but don’t get a lot of link adore from[…]

 23. Gamma-butyrolactone for sale usa

  […]we prefer to honor a lot of other web sites around the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 24. buy gbl online europe

  […]please check out the web pages we follow, which includes this 1, because it represents our picks from the web[…]

 25. one up mushroom chocolate bar

  […]the time to study or go to the content or web pages we have linked to below the[…]

 26. buy gbl online australia

  […]Every once inside a though we decide on blogs that we study. Listed beneath would be the most current sites that we select […]

 27. gbl for sale

  […]usually posts some quite exciting stuff like this. If you’re new to this site[…]

 28. Oxycodone for sale online

  […]one of our guests a short while ago proposed the following website[…]

 29. Buy Opana Online

  […]we came across a cool internet site that you simply may possibly love. Take a look in the event you want[…]

 30. Xanax for sale online

  […]just beneath, are quite a few totally not related web-sites to ours, even so, they are surely really worth going over[…]

 31. DMT AYAHUASCA FOR SALE

  […]Here is a great Weblog You might Uncover Exciting that we Encourage You[…]

 32. Oxycodone for sale

  […]we prefer to honor lots of other world wide web websites on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 33. DIY Home Projects

  […]we came across a cool site that you might appreciate. Take a look in the event you want[…]

 34. Title

  […]that will be the finish of this post. Right here you’ll come across some sites that we think you’ll enjoy, just click the links over[…]

 35. Title

  […]here are some hyperlinks to sites that we link to for the reason that we think they’re really worth visiting[…]

 36. Title

  […]Here is a superb Weblog You may Locate Exciting that we Encourage You[…]

 37. glo extracts

  […]Here are several of the web sites we recommend for our visitors[…]

 38. Arthuro Fuente

  […]Every as soon as inside a when we decide on blogs that we study. Listed below would be the most recent websites that we select […]

 39. Perdomo Cigars

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they may be truly really worth a go through, so have a look[…]

 40. glo extract cartridges

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 41. Arthuro Fuente

  […]Every as soon as inside a while we select blogs that we study. Listed below are the newest web sites that we choose […]

 42. glo extract cartridges

  […]we like to honor numerous other world wide web internet sites on the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 43. Последние новости

  […]check below, are some absolutely unrelated internet sites to ours, nonetheless, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 44. mobile application

  […]Here is a great Blog You might Uncover Exciting that we Encourage You[…]

 45. Title

  […]very couple of web-sites that occur to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 46. ruger 57 for sale

  […]Every when inside a while we select blogs that we study. Listed beneath are the most up-to-date websites that we pick out […]

 47. rabbit vibrator for women

  […]always a large fan of linking to bloggers that I enjoy but do not get a lot of link like from[…]

 48. silicone vibrators

  […]here are some hyperlinks to internet sites that we link to because we feel they’re worth visiting[…]

 49. american bombshell war daddy

  […]the time to read or go to the content or internet sites we have linked to below the[…]

 50. anal butt plugs

  […]Here are a few of the web sites we advocate for our visitors[…]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg