Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. cucumber juul pods

  […]although web sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we feel they are really really worth a go as a result of, so have a look[…]

 2. stiizy carts

  […]The data talked about in the post are a number of the best out there […]

 3. mango jull pods

  […]Here is a great Blog You might Discover Intriguing that we Encourage You[…]

 4. testosterone booster

  […]we like to honor several other world-wide-web sites on the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 5. Cheap rentals in Montenegro

  […]please visit the internet sites we follow, like this 1, because it represents our picks in the web[…]

 6. Title

  […]The information and facts talked about within the report are several of the most beneficial readily available […]

 7. Click Here

  […]one of our guests lately advised the following website[…]

 8. buy backlinks

  […]very few internet websites that come about to be in depth below, from our point of view are undoubtedly nicely worth checking out[…]

 9. Buy Vyvanse Online UK

  […]please go to the web sites we stick to, which includes this 1, because it represents our picks through the web[…]

 10. bitcoin mining rigs

  […]always a massive fan of linking to bloggers that I like but really don’t get a good deal of link appreciate from[…]

 11. avalon-miner-1166-pro-81-th-s-for-sale

  […]very handful of internet sites that occur to become detailed beneath, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]

 12. bitmain antminer d7 1286gh brand new for sale

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 13. Buy Stiizy Biscotti (500mg)

  […]that could be the end of this write-up. Here you’ll come across some web pages that we assume you will enjoy, just click the links over[…]

 14. CableFreeTV Sports News

  […]check below, are some completely unrelated websites to ours, nonetheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 15. CableFreeTV

  […]Here is a superb Weblog You might Locate Fascinating that we Encourage You[…]

 16. Gorilla Trekking in Bwindi Impenetrable national park

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 17. Title

  […]just beneath, are a lot of entirely not associated internet sites to ours, having said that, they are surely really worth going over[…]

 18. TÜM HABERLER

  […]we like to honor a lot of other world wide web web-sites around the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 19. Artvin Gazette

  […]Every as soon as in a although we pick out blogs that we read. Listed beneath are the most current sites that we select […]

 20. http://www.happyruck.com

  […]very handful of sites that transpire to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

 21. happyruck.com

  […]that is the end of this article. Right here you’ll discover some websites that we feel you will enjoy, just click the links over[…]

 22. virtual card provider

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated data, nonetheless really really worth taking a search, whoa did one understand about Mid East has got additional problerms as well […]

 23. bitcoin wallet card

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I appreciate but don’t get a whole lot of link like from[…]

 24. audiobooks in Russian USA

  […]here are some hyperlinks to sites that we link to because we feel they’re worth visiting[…]

 25. russian books

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 26. powtoon

  […]Here are some of the web-sites we advise for our visitors[…]

 27. Title

  […]below you’ll come across the link to some web pages that we feel it is best to visit[…]

 28. Hennessy Pure White For Sale Online

  […]one of our guests not too long ago encouraged the following website[…]

 29. supreme carts

  […]Here is a good Blog You might Find Fascinating that we Encourage You[…]

 30. bridlewood pinot noir 2017

  […]check beneath, are some totally unrelated web sites to ours, on the other hand, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 31. skywalker og brass knuckles

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 32. brass knuckles cartridges

  […]check beneath, are some completely unrelated websites to ours, nonetheless, they are most trustworthy sources that we use[…]

 33. affiliate millionaire club

  […]although websites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they’re in fact worth a go by way of, so possess a look[…]

 34. realest looking fake money

  […]usually posts some extremely interesting stuff like this. If you’re new to this site[…]

 35. buy ruger guns online

  […]Here are a number of the web sites we recommend for our visitors[…]

 36. e-cigs for sale in usa

  […]Here are a number of the internet sites we recommend for our visitors[…]

 37. e-liquids

  […]very couple of internet websites that come about to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

 38. ruger revolvers for sale

  […]usually posts some pretty interesting stuff like this. If you are new to this site[…]

 39. good solar generators 2022

  […]please check out the websites we adhere to, like this a single, as it represents our picks from the web[…]

 40. solar generators

  […]the time to study or stop by the content or sites we have linked to below the[…]

 41. solar panel kits

  […]the time to study or take a look at the content material or web-sites we have linked to beneath the[…]

 42. M. S DalsingsaraiDalsinghsarai, Dalsinghsarai, Samastipur – 848114

  […]although web sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we really feel they may be basically really worth a go through, so have a look[…]

 43. Adarsh Primary School-Savli Savli, Savli, Vadodara – 391770

  […]very few sites that occur to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly effectively really worth checking out[…]

 44. Secret Hart Pub Sch Rajajipuram Chowk, Nagar Shaitra, Lucknow

  […]we like to honor several other net sites around the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 45. Kelabar Senior Secondary School Cor, Chittorgarh, Chittaurgarh – 312001

  […]usually posts some pretty fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

 46. Daffodil School+2 Jamshedpur, Baridih, Purbi Singhbhum – 831017

  […]one of our guests just lately encouraged the following website[…]

 47. Anjuman Girls Primary School

  […]Here is an excellent Blog You might Discover Exciting that we Encourage You[…]

 48. Title

  […]check below, are some totally unrelated websites to ours, having said that, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 49. a vacation in hell

  […]Every once inside a when we select blogs that we study. Listed beneath are the most current web pages that we select […]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg