Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. Sig Sauer Official Gun Shop

  […]here are some links to web-sites that we link to simply because we assume they’re worth visiting[…]

 2. St Nicholas School-Harlow

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nonetheless definitely really worth taking a look, whoa did 1 find out about Mid East has got more problerms also […]

 3. St John the Baptist CofE Primary School

  […]Here is an excellent Blog You may Discover Interesting that we Encourage You[…]

 4. dizziness

  […]although sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we really feel they are really really worth a go by, so have a look[…]

 5. Title

  […]Every when inside a whilst we pick blogs that we read. Listed below would be the most current web-sites that we choose […]

 6. bitcoin

  […]The details talked about in the article are some of the best readily available […]

 7. how to fuliza

  […]we came across a cool web site that you just may well love. Take a appear for those who want[…]

 8. Uganda Tour

  […]here are some hyperlinks to web-sites that we link to since we feel they are really worth visiting[…]

 9. kenya safari and gorilla trekking

  […]Every when in a while we pick blogs that we read. Listed beneath are the most current web-sites that we decide on […]

 10. Uganda Gorilla Trekking Safari

  […]Here is an excellent Weblog You might Locate Intriguing that we Encourage You[…]

 11. savage grow plus scam

  […]the time to study or visit the subject material or web-sites we have linked to beneath the[…]

 12. beretta shortguns

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nonetheless seriously really worth taking a search, whoa did one particular master about Mid East has got far more problerms too […]

 13. beretta shortguns

  […]very couple of internet sites that transpire to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly nicely worth checking out[…]

 14. buy beretta firearms online

  […]The info talked about within the post are several of the very best offered […]

 15. rawgarden.farm

  […]please stop by the web sites we adhere to, which includes this one, as it represents our picks from the web[…]

 16. buy raw garden carts online

  […]the time to read or go to the content or websites we have linked to beneath the[…]

 17. brownells firearms

  […]always a big fan of linking to bloggers that I really like but really don’t get lots of link love from[…]

 18. sig sauer pistols

  […]just beneath, are a lot of totally not connected internet sites to ours, however, they may be certainly really worth going over[…]

 19. otobanda sikin beni

  […]always a large fan of linking to bloggers that I really like but don’t get a good deal of link enjoy from[…]

 20. how to use male masturbators

  […]below you will locate the link to some web pages that we believe you should visit[…]

 21. bacimi sikin benim

  […]we like to honor a lot of other net sites on the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 22. strokers

  […]please take a look at the internet sites we comply with, like this 1, as it represents our picks in the web[…]

 23. Title

  […]Here is a good Weblog You might Discover Interesting that we Encourage You[…]

 24. uberti dalton

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nonetheless seriously worth taking a search, whoa did a single understand about Mid East has got more problerms too […]

 25. BUY ECSTASY (MDMA/MOLLY)

  […]although sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they’re essentially worth a go via, so possess a look[…]

 26. Apetamin Syrup 200ml Online

  […]very handful of web sites that happen to become detailed below, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

 27. Tag Heuer Formula 1

  […]below you’ll locate the link to some internet sites that we believe you ought to visit[…]

 28. Rolex Datejust

  […]we came across a cool web page which you could enjoy. Take a search in case you want[…]

 29. polish ak 47 for sale

  […]we prefer to honor many other world wide web web pages on the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 30. Tag Heuer Formula 1

  […]Every the moment in a whilst we opt for blogs that we read. Listed beneath are the latest web pages that we pick out […]

 31. blackwater Og Big Chief

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 32. blucifer glo cart

  […]The details talked about within the write-up are a few of the very best out there […]

 33. canada pharmacy

  […]very few web-sites that happen to become detailed below, from our point of view are undoubtedly very well really worth checking out[…]

 34. best pharmacy online

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 35. about canada pharmacy

  […]here are some hyperlinks to websites that we link to simply because we assume they are worth visiting[…]

 36. thc vape carts for sale

  […]here are some links to web-sites that we link to simply because we assume they may be worth visiting[…]

 37. raw garden carts

  […]Here is an excellent Blog You may Obtain Fascinating that we Encourage You[…]

 38. MURANG’A UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

  […]we came across a cool web site that you may well delight in. Take a appear should you want[…]

 39. MURANG’A UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

  […]Here are several of the sites we advise for our visitors[…]

 40. MURANG’A UNIVERSITY

  […]please stop by the web-sites we adhere to, including this one, because it represents our picks through the web[…]

 41. happyLuke

  […]always a huge fan of linking to bloggers that I appreciate but do not get a good deal of link love from[…]

 42. happyLuke

  […]Here is a superb Blog You may Obtain Fascinating that we Encourage You[…]

 43. happyLuke

  […]below you’ll discover the link to some internet sites that we consider you need to visit[…]

 44. Title

  […]check beneath, are some totally unrelated internet sites to ours, having said that, they are most trustworthy sources that we use[…]

 45. Title

  […]Here are a few of the websites we advise for our visitors[…]

 46. Title

  […]check beneath, are some absolutely unrelated web-sites to ours, however, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 47. buy high quality counterfeit money online

  […]we came across a cool web-site that you could take pleasure in. Take a look if you want[…]

 48. buy undetectable counterfeit money online cheap

  […]the time to study or visit the material or web pages we’ve linked to below the[…]

 49. buy high quality counterfeit money online

  […]we like to honor numerous other internet web sites on the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 50. Title

  […]here are some hyperlinks to web sites that we link to due to the fact we assume they are really worth visiting[…]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg