Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. GOLF CARTS FOR SALE

  […]below you will uncover the link to some websites that we believe you need to visit[…]

 2. Shipping containers For Sale

  […]one of our visitors lately proposed the following website[…]

 3. The great migration

  […]please stop by the web sites we follow, which includes this one particular, as it represents our picks through the web[…]

 4. Amboseli safari tours

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not associated to ours, we feel they are basically really worth a go by means of, so have a look[…]

 5. Livestock for sale

  […]we came across a cool website which you may take pleasure in. Take a appear in case you want[…]

 6. Kenya safari tours

  […]always a huge fan of linking to bloggers that I adore but really don’t get quite a bit of link love from[…]

 7. Macbook akku tauschen stäfa

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nonetheless definitely worth taking a search, whoa did 1 discover about Mid East has got far more problerms at the same time […]

 8. Title

  […]The info mentioned inside the write-up are a number of the ideal out there […]

 9. african adventure safaris uganda

  […]Here are some of the web pages we recommend for our visitors[…]

 10. white water rafting in jinja uganda

  […]that would be the finish of this post. Here you’ll uncover some web sites that we assume you will appreciate, just click the links over[…]

 11. best sex toys

  […]Here are several of the websites we recommend for our visitors[…]

 12. FARMING EQUIPMENT LIST

  […]although web sites we backlink to below are considerably not connected to ours, we really feel they may be truly worth a go by, so have a look[…]

 13. best doc johnson sex toys

  […]please take a look at the web sites we follow, which includes this a single, because it represents our picks in the web[…]

 14. best male sex toys

  […]we came across a cool web page that you simply may possibly delight in. Take a look should you want[…]

 15. Title

  […]The details mentioned within the article are a number of the best available […]

 16. shipping containers for sale

  […]below you will obtain the link to some sites that we think you must visit[…]

 17. ارقام بنات

  […]please take a look at the internet sites we follow, which includes this a single, as it represents our picks in the web[…]

 18. Serengeti safari

  […]The facts mentioned inside the post are a few of the most effective offered […]

 19. ارقام بنات

  […]always a big fan of linking to bloggers that I appreciate but do not get a good deal of link like from[…]

 20. ارقام بنات

  […]Every after inside a when we opt for blogs that we read. Listed beneath are the latest sites that we choose […]

 21. aromatherapy

  […]below you’ll discover the link to some web-sites that we assume you need to visit[…]

 22. Title

  […]one of our guests recently recommended the following website[…]

 23. sajtovi

  Development of websites, mobile applications, portals and online stores

 24. myloweslife

  […]one of our visitors lately suggested the following website[…]

 25. loweslife

  […]Every as soon as in a even though we select blogs that we read. Listed beneath are the most current sites that we pick out […]

 26. lowes employee portal

  […]just beneath, are numerous completely not connected sites to ours, nonetheless, they are surely worth going over[…]

 27. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated information, nevertheless definitely worth taking a appear, whoa did a single study about Mid East has got much more problerms as well […]

 28. Buy Morphine 60mg online

  […]usually posts some incredibly fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

 29. Title

  […]one of our visitors recently suggested the following website[…]

 30. Title

  […]that could be the finish of this report. Right here you will locate some web sites that we feel you’ll value, just click the hyperlinks over[…]

 31. Title

  […]Here are a few of the sites we suggest for our visitors[…]

 32. THC PUFF BAR

  […]the time to read or pay a visit to the content material or sites we’ve linked to beneath the[…]

 33. Title

  […]Here is an excellent Blog You might Uncover Exciting that we Encourage You[…]

 34. Title

  […]although web sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they’re essentially worth a go by way of, so have a look[…]

 35. Title

  […]we came across a cool web page that you just may possibly delight in. Take a look should you want[…]

 36. springfield saint edge for sale

  […]Here are a number of the sites we advise for our visitors[…]

 37. mossberg 590 18.5

  […]just beneath, are several absolutely not associated websites to ours, having said that, they may be certainly really worth going over[…]

 38. remington v3 realtree timber

  […]we came across a cool website which you could delight in. Take a appear for those who want[…]

 39. savage impulse rifle for sale

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 40. savage 110 ba 308 for sale

  […]just beneath, are various totally not connected web pages to ours, having said that, they’re certainly really worth going over[…]

 41. sig sauer p220 equinox 45 for sale

  […]just beneath, are many completely not related websites to ours, on the other hand, they may be certainly really worth going over[…]

 42. sig p938 for sale

  […]here are some links to internet sites that we link to simply because we think they’re worth visiting[…]

 43. sig sauer p220 equinox 45 for sale

  […]here are some links to internet sites that we link to since we consider they may be worth visiting[…]

 44. taurus pt92 for sale

  […]the time to read or go to the content material or websites we have linked to below the[…]

 45. invaders from the planet moolah slot machine for sale

  […]Every when in a while we select blogs that we study. Listed below would be the most recent internet sites that we pick […]

 46. vartan gaming chair

  […]we like to honor a lot of other online sites on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 47. mossberg 500a for sale

  […]below you’ll discover the link to some web-sites that we assume it is best to visit[…]

 48. ballys slot machines for sale

  […]we like to honor quite a few other world wide web web pages on the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 49. mossberg mvp 308 stock for sale

  […]please visit the web sites we comply with, like this a single, because it represents our picks in the web[…]

 50. pentobarbital for sale

  […]below you’ll locate the link to some web-sites that we assume it is best to visit[…]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg