Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. Thc vape juice

  […]Here are several of the sites we advocate for our visitors[…]

 2. Title

  […]we came across a cool internet site which you could possibly enjoy. Take a look for those who want[…]

 3. Pitbull puppies for sale

  […]here are some hyperlinks to websites that we link to mainly because we assume they may be really worth visiting[…]

 4. dachshund for sale

  […]that would be the end of this write-up. Here you’ll find some sites that we feel you will enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 5. Chihuahua Puppies For Sale near me

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 6. Highfields School

  […]just beneath, are various completely not connected websites to ours, however, they may be certainly really worth going over[…]

 7. best pharmacy online

  […]always a major fan of linking to bloggers that I adore but do not get lots of link really like from[…]

 8. Perry Beeches IV The Free School

  […]The details mentioned inside the article are some of the top obtainable […]

 9. Crumpsall Lane Primary School

  […]although websites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are basically really worth a go by, so have a look[…]

 10. Title

  […]Every the moment in a whilst we opt for blogs that we study. Listed beneath are the latest internet sites that we decide on […]

 11. us online pharmacies

  […]the time to read or stop by the content or sites we’ve linked to below the[…]

 12. canadian pharmacies

  […]although web sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we really feel they’re in fact worth a go by means of, so have a look[…]

 13. male sex toy

  […]Here are a few of the websites we suggest for our visitors[…]

 14. rechargeable dildos

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated information, nevertheless truly worth taking a appear, whoa did one particular find out about Mid East has got a lot more problerms also […]

 15. projektownie wnętrz Gdynia

  […]very few sites that occur to be detailed below, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 16. بديل تروكولر

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they’re essentially really worth a go by means of, so possess a look[…]

 17. اظهار اسم المتصل

  […]we like to honor many other online internet sites around the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 18. بديل تروكولر

  […]very handful of web sites that occur to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out[…]

 19. games for pc download

  […]usually posts some incredibly exciting stuff like this. If you are new to this site[…]

 20. pc apps for windows 10

  […]The information talked about in the write-up are a few of the most effective obtainable […]

 21. pc apps for windows 10

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they are basically worth a go by way of, so have a look[…]

 22. pc apps for windows 7

  […]check below, are some totally unrelated web sites to ours, nevertheless, they’re most trustworthy sources that we use[…]

 23. free download for windows 7

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 24. free download for windows 8

  […]that may be the finish of this post. Here you will find some web sites that we think you’ll enjoy, just click the links over[…]

 25. free laptop games download

  […]one of our visitors recently encouraged the following website[…]

 26. free download for windows 8

  […]below you’ll locate the link to some websites that we assume you need to visit[…]

 27. free download for windows 10

  […]here are some hyperlinks to sites that we link to since we feel they are worth visiting[…]

 28. app for pc

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we feel they may be essentially worth a go via, so possess a look[…]

 29. free download for windows 10

  […]Here is a superb Weblog You may Uncover Exciting that we Encourage You[…]

 30. pc games for windows 8

  […]one of our guests not long ago suggested the following website[…]

 31. apps for pc windows download

  […]the time to study or go to the material or websites we’ve linked to below the[…]

 32. apps download for windows 8

  […]below you’ll discover the link to some sites that we think you need to visit[…]

 33. free download for pc

  […]always a huge fan of linking to bloggers that I appreciate but do not get a whole lot of link like from[…]

 34. pc games for windows 8

  […]below you will locate the link to some internet sites that we assume you should visit[…]

 35. pc games for windows 10

  […]below you’ll uncover the link to some web-sites that we feel you’ll want to visit[…]

 36. games for pc windows download

  […]just beneath, are quite a few entirely not related websites to ours, however, they’re certainly worth going over[…]

 37. mp3 music downloads

  […]Here is a superb Blog You may Obtain Fascinating that we Encourage You[…]

 38. music juice download

  […]here are some links to web-sites that we link to simply because we assume they may be worth visiting[…]

 39. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated data, nonetheless definitely really worth taking a look, whoa did one understand about Mid East has got additional problerms at the same time […]

 40. pc games for windows 8

  […]we prefer to honor a lot of other net websites on the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 41. mp3juices

  […]usually posts some incredibly intriguing stuff like this. If you’re new to this site[…]

 42. pc apps free download

  […]below you will locate the link to some web sites that we feel you ought to visit[…]

 43. download apk app for pc

  […]usually posts some extremely fascinating stuff like this. If you’re new to this site[…]

 44. STIIIZY Carts

  […]check below, are some totally unrelated web sites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 45. sugar gliders for sale near me

  […]one of our guests lately recommended the following website[…]

 46. Maintenance site web

  […]usually posts some extremely exciting stuff like this. If you’re new to this site[…]

 47. Freelance communication

  […]check below, are some completely unrelated websites to ours, having said that, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 48. IT Services Somerset

  […]below you’ll come across the link to some websites that we feel you ought to visit[…]

 49. Order Sig Sauer Guns Online

  […]Here are a few of the web sites we advise for our visitors[…]

 50. Title

  […]below you will locate the link to some web-sites that we assume you ought to visit[…]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg