Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. Title

  […]The facts mentioned inside the article are some of the top available […]

 2. garden sheds near me

  […]the time to study or take a look at the content or web sites we’ve linked to beneath the[…]

 3. Title

  […]very handful of internet websites that transpire to be detailed below, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]

 4. tuff shed home depot

  […]below you’ll uncover the link to some web sites that we assume you need to visit[…]

 5. Title

  […]we prefer to honor numerous other world-wide-web web sites on the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out[…]

 6. Title

  […]one of our guests recently encouraged the following website[…]

 7. best sex toys for men

  […]very handful of internet websites that transpire to be comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly properly really worth checking out[…]

 8. sex toy review

  […]that will be the end of this report. Here you’ll uncover some web pages that we assume you will value, just click the links over[…]

 9. popular sex toys

  […]Here is a great Blog You might Uncover Fascinating that we Encourage You[…]

 10. laser hair removal cost

  […]that would be the finish of this write-up. Here you’ll locate some internet sites that we think you’ll appreciate, just click the links over[…]

 11. افلام نيك

  […]very few internet sites that transpire to become detailed beneath, from our point of view are undoubtedly very well really worth checking out[…]

 12. Title

  […]check beneath, are some entirely unrelated internet websites to ours, however, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 13. Title

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I love but don’t get lots of link adore from[…]

 14. Canadian service

  […]just beneath, are several completely not connected sites to ours, even so, they may be certainly worth going over[…]

 15. visit website

  […]that may be the finish of this report. Here you will discover some web pages that we consider you will enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 16. learn more

  […]below you will uncover the link to some web-sites that we consider you need to visit[…]

 17. Buy HBCU Coin – Crypto Coin Project

  […]Here are several of the web pages we suggest for our visitors[…]

 18. Title

  […]Every as soon as in a while we pick out blogs that we read. Listed beneath would be the most up-to-date web pages that we pick […]

 19. best software list

  […]check beneath, are some totally unrelated websites to ours, however, they are most trustworthy sources that we use[…]

 20. Title

  […]here are some hyperlinks to sites that we link to mainly because we assume they are really worth visiting[…]

 21. Discreet gun shop

  […]Here are some of the web pages we recommend for our visitors[…]

 22. Firearms for sale online

  […]just beneath, are quite a few completely not associated internet sites to ours, nonetheless, they are surely worth going over[…]

 23. where to buy juul pods

  […]we like to honor lots of other online websites on the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 24. معرفة هوية المتصل

  […]we prefer to honor several other web websites on the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 25. canada pharmacy canada pharmacy

  […]Here are some of the sites we suggest for our visitors[…]

 26. Canada Pharmacy

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nevertheless really worth taking a appear, whoa did one understand about Mid East has got more problerms too […]

 27. Canada pharmacy

  […]we like to honor several other net web sites on the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages really worth checking out[…]

 28. معرفة هوية المتصل

  […]below you will uncover the link to some websites that we think you need to visit[…]

 29. Title

  […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we feel they’re essentially worth a go by way of, so have a look[…]

 30. معرفة هوية المتصل

  […]here are some links to web sites that we link to for the reason that we believe they may be worth visiting[…]

 31. buy medical marijuana online in usa

  […]The info talked about within the report are some of the ideal obtainable […]

 32. mail order weed

  […]please take a look at the internet sites we stick to, which includes this one particular, because it represents our picks from the web[…]

 33. gods gift glo cart

  […]just beneath, are a lot of completely not connected websites to ours, however, they’re surely really worth going over[…]

 34. glo cartridges

  […]The info talked about in the article are several of the very best obtainable […]

 35. Title

  […]The information and facts talked about in the article are a few of the very best available […]

 36. Buy Ruger Online

  […]very couple of internet websites that take place to become comprehensive beneath, from our point of view are undoubtedly very well worth checking out[…]

 37. canada pharmacy

  […]very couple of web sites that happen to become detailed beneath, from our point of view are undoubtedly effectively really worth checking out[…]

 38. canada pharmacy

  […]Every once in a although we pick out blogs that we read. Listed beneath would be the most recent web pages that we choose […]

 39. canada pharmacy canada pharmacy

  […]usually posts some pretty fascinating stuff like this. If you’re new to this site[…]

 40. Title

  […]Here is an excellent Blog You may Discover Interesting that we Encourage You[…]

 41. miracles happen

  […]please check out the web-sites we stick to, which includes this one, as it represents our picks from the web[…]

 42. trauma healing

  […]The facts mentioned within the article are some of the top obtainable […]

 43. black panther cubs for sale

  […]always a large fan of linking to bloggers that I appreciate but do not get a great deal of link appreciate from[…]

 44. Title

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 45. Title

  […]one of our guests just lately encouraged the following website[…]

 46. Title

  […]The info talked about in the report are some of the ideal obtainable […]

 47. click here

  […]although web sites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they may be really worth a go by way of, so have a look[…]

 48. read more

  […]usually posts some incredibly fascinating stuff like this. If you’re new to this site[…]

 49. click here

  […]usually posts some quite interesting stuff like this. If you are new to this site[…]

 50. Title

  […]that may be the finish of this article. Right here you’ll discover some web sites that we think you’ll appreciate, just click the links over[…]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg