Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. canadapharmacy.com

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I enjoy but do not get lots of link adore from[…]

 2. Altrenogest Powder For Sale

  […]always a massive fan of linking to bloggers that I appreciate but do not get a whole lot of link enjoy from[…]

 3. from canada to usa

  […]usually posts some incredibly interesting stuff like this. If you’re new to this site[…]

 4. canada drugstore

  […]the time to read or check out the content or web pages we have linked to beneath the[…]

 5. virtual card buy

  […]below you will discover the link to some sites that we assume you need to visit[…]

 6. cryptocard

  […]that could be the finish of this post. Right here you’ll uncover some web pages that we think you will appreciate, just click the links over[…]

 7. Title

  […]we prefer to honor many other world wide web web-sites around the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 8. Space Invaders Arcade

  […]please pay a visit to the web sites we comply with, which includes this one, because it represents our picks from the web[…]

 9. Jurassic Park Pinball

  […]always a huge fan of linking to bloggers that I adore but do not get a good deal of link appreciate from[…]

 10. Buy hash online in Europe

  […]the time to study or pay a visit to the material or web pages we have linked to below the[…]

 11. Title

  […]here are some links to websites that we link to because we believe they are really worth visiting[…]

 12. Buy Cookies Weed in Europe

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 13. Buy THC Edibles Online Europe

  […]The details talked about in the post are a number of the top out there […]

 14. 45′ shipping containers for sale

  […]Here is a great Blog You may Discover Intriguing that we Encourage You[…]

 15. shipping container garage

  […]that would be the end of this write-up. Right here you’ll come across some web-sites that we feel you will value, just click the links over[…]

 16. New Homes For Sale

  […]below you will come across the link to some web-sites that we assume it is best to visit[…]

 17. copper wire

  […]one of our guests lately encouraged the following website[…]

 18. copper wire for sale

  […]we came across a cool web page that you simply may possibly get pleasure from. Take a appear if you want[…]

 19. Title

  […]one of our guests just lately encouraged the following website[…]

 20. buy pink runtz in bulk

  […]that is the finish of this report. Here you’ll uncover some websites that we believe you will appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 21. buy vape juice online usa

  […]Here are a number of the web pages we suggest for our visitors[…]

 22. Title

  […]Here are several of the sites we advocate for our visitors[…]

 23. telegram investment bot

  […]one of our guests recently suggested the following website[…]

 24. buy delta 8 THC

  […]please pay a visit to the websites we adhere to, like this 1, because it represents our picks in the web[…]

 25. Pharmacy in Canada

  […]that is the finish of this write-up. Here you’ll locate some web pages that we think you’ll appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 26. usa online pharmacy

  […]we came across a cool internet site that you may enjoy. Take a search when you want[…]

 27. canada pharmacy

  […]The facts mentioned inside the post are a number of the very best offered […]

 28. delta 8 near me

  […]please go to the web sites we adhere to, such as this 1, as it represents our picks in the web[…]

 29. Title

  […]below you will come across the link to some sites that we feel you’ll want to visit[…]

 30. Title

  […]very few sites that transpire to become detailed below, from our point of view are undoubtedly very well really worth checking out[…]

 31. Title

  […]the time to read or pay a visit to the material or websites we have linked to beneath the[…]

 32. Title

  […]check beneath, are some completely unrelated internet websites to ours, nonetheless, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 33. Title

  […]one of our guests a short while ago encouraged the following website[…]

 34. Title

  […]usually posts some quite intriguing stuff like this. If you are new to this site[…]

 35. Workshop marketplace

  […]just beneath, are a lot of completely not associated web pages to ours, however, they may be certainly really worth going over[…]

 36. MV CHINFIELD

  […]usually posts some extremely interesting stuff like this. If you’re new to this site[…]

 37. CORTAMETHASONE (VETOQUINOL) – 50 ML

  […]the time to read or stop by the subject material or websites we have linked to below the[…]

 38. guns for sale usa

  […]just beneath, are a lot of absolutely not associated web sites to ours, having said that, they’re surely really worth going over[…]

 39. buy guns online usa

  […]we came across a cool web-site which you may possibly love. Take a look in the event you want[…]

 40. cocaine for sale europe

  […]here are some links to internet sites that we link to since we feel they are really worth visiting[…]

 41. pure heroin for sale

  […]here are some hyperlinks to internet sites that we link to for the reason that we think they’re worth visiting[…]

« Older Comments

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg