Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. Title

  […]The data talked about in the report are several of the best offered […]

 2. Virginia Fake driver’s license

  […]Here is a great Blog You might Come across Exciting that we Encourage You[…]

 3. Title

  […]we like to honor numerous other internet web pages around the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]

 4. Title

  […]Here is a superb Weblog You might Come across Intriguing that we Encourage You[…]

 5. unique wall art

  […]the time to study or check out the material or sites we’ve linked to beneath the[…]

 6. art online

  […]one of our visitors just lately suggested the following website[…]

 7. Title

  […]we came across a cool internet site that you might get pleasure from. Take a look in case you want[…]

 8. Flexeril online

  […]Here are several of the web pages we advise for our visitors[…]

 9. psilocybe cubensis grow kit usa

  […]check below, are some entirely unrelated websites to ours, on the other hand, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 10. psychedelic mushroom growing kit usa

  […]Every the moment inside a while we select blogs that we study. Listed beneath would be the most recent websites that we choose […]

 11. MAGIC MUSHROOM GROW KIT

  […]Here is an excellent Blog You may Locate Interesting that we Encourage You[…]

 12. Title

  […]that may be the end of this article. Right here you will find some websites that we consider you will enjoy, just click the links over[…]

 13. Title

  […]just beneath, are several totally not associated sites to ours, nevertheless, they are certainly worth going over[…]

 14. curso guitarra do zero

  […]here are some links to web pages that we link to for the reason that we believe they may be worth visiting[…]

 15. Curso lari basilio

  […]we like to honor many other web web-sites around the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 16. Title

  […]Here is a superb Blog You might Uncover Fascinating that we Encourage You[…]

 17. Title

  […]Here is a good Blog You may Come across Exciting that we Encourage You[…]

 18. https://trippydelics.ca

  […]that may be the finish of this post. Right here you will find some web pages that we assume you’ll value, just click the hyperlinks over[…]

 19. buy Etizolam powder online

  […]that could be the end of this article. Right here you will discover some sites that we assume you will appreciate, just click the links over[…]

 20. Title

  […]always a big fan of linking to bloggers that I adore but really don’t get a good deal of link like from[…]

 21. Title

  […]The information and facts talked about inside the report are some of the ideal accessible […]

 22. click here

  […]below you’ll uncover the link to some web sites that we consider you should visit[…]

 23. click here

  […]The details talked about within the write-up are a number of the very best obtainable […]

 24. Title

  […]usually posts some pretty fascinating stuff like this. If you’re new to this site[…]

 25. laptop reparatur pfäffikon

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they’re in fact really worth a go by means of, so possess a look[…]

 26. Website agentur pfäffikon

  […]one of our guests recently encouraged the following website[…]

 27. thc vape juice

  […]please go to the internet sites we stick to, such as this 1, because it represents our picks through the web[…]

 28. Herbal incense

  […]always a massive fan of linking to bloggers that I adore but don’t get a lot of link really like from[…]

 29. Title

  […]just beneath, are numerous entirely not connected web pages to ours, on the other hand, they may be surely worth going over[…]

 30. Herbal incense

  […]very couple of internet sites that transpire to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out[…]

 31. Title

  […]the time to study or take a look at the content material or web pages we have linked to below the[…]

 32. visit here

  […]usually posts some pretty fascinating stuff like this. If you are new to this site[…]

 33. in the usa

  […]the time to study or pay a visit to the subject material or internet sites we’ve linked to below the[…]

 34. canadian people

  […]one of our visitors just lately advised the following website[…]

 35. Title

  […]Every as soon as inside a although we select blogs that we read. Listed beneath would be the most current sites that we pick out […]

 36. Title

  […]always a major fan of linking to bloggers that I adore but don’t get a lot of link like from[…]

 37. Title

  […]The information talked about in the write-up are some of the most effective available […]

 38. Protection

  […]Every after in a while we choose blogs that we read. Listed below are the most current websites that we choose […]

 39. Title

  […]below you’ll locate the link to some internet sites that we consider it is best to visit[…]

 40. guns for sale by owner

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 41. online gun buy and sell

  […]that may be the end of this article. Right here you will locate some web sites that we assume you’ll enjoy, just click the links over[…]

 42. pinball machines for sale california

  […]always a large fan of linking to bloggers that I really like but really don’t get quite a bit of link enjoy from[…]

 43. classic pinball games

  […]below you will obtain the link to some sites that we feel it is best to visit[…]

 44. shipping containers for sale in sc

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nevertheless genuinely really worth taking a look, whoa did one particular study about Mid East has got more problerms too […]

 45. pinball machines for sale pa

  […]please go to the sites we adhere to, which includes this one, because it represents our picks through the web[…]

 46. shipping containers for sale

  […]please check out the web-sites we stick to, such as this one, as it represents our picks in the web[…]

 47. Title

  […]one of our visitors lately advised the following website[…]

 48. latest crypto news

  […]always a big fan of linking to bloggers that I enjoy but do not get a great deal of link appreciate from[…]

 49. canada pharmacy

  […]The details talked about inside the article are a number of the most effective available […]

« Older CommentsNewer Comments »

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg