Chat with us, powered by LiveChat

Лечение на пародонтоза

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?

Лечение на пародонтоза 1
Лечение на пародонтоза – пародонтит

 

Пародонтозата всъщност е друго наименование на заболяването, официално известно като „пародонтит“. То се употребява в стоматологичните среди поради факта, че е по-разбираемо и популярно сред пациентите. Какво обаче всъщност представлява това заболяване и как се осъществява процесът на лечението му? Пародонтозата е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, което възниква в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат необходимите мерки за овладяването му, може да се стигне до доста неприятни последствия, като например загуба на значителна част от наличните зъби. Поради тази причина е необходимо да се посети специалист и своевременно да бъде започнато лечение.

 

 

 

 

Кои са основните симптоми?    

Лечение на пародонтоза 2
Лечение на пародонтоза – стандартно лечение

 

За да бъде стартирано лечение обаче, първо трябва да се установи наличието на пародонтоза. Има няколко основни симптома, които да привлекат вниманието ти и да те накарат незабавно да посетиш специалист. Сред тези симптоми са кървенето от венците (спонтанно или провокирано), отдръпването на венците или оголването на зъбите, както и подвижността на зъбите или образуването на джобове. В случай, че притежаваш някой (или някои) от изброените дотук симптоми, ти препоръчваме да не отлагаш посещението на специалист пародонтолог. След преглед при него ще се установи със сигурност дали имаш пародонтоза и при необходимост ще ти бъде предписано съответното лечение.

 

 

Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?

 

По принцип има няколко главни критерия, които се използват за разграничаване на отделните видове пародонтоза. Въпросните критерии са свързани най-вече с това каква част от всички зъби са засегнати и колко бързо се развива заразата. Установяването на точния тип на заболяването има значение за лечението, което се прилага. Ето какво трябва да знаеш за различните видове пародонтоза и особеностите във връзка с тяхното лечение:

 

 • според количеството на засегнатите зъби – както споменахме по-горе, първият критерий за разделяне на пародонтозата на отделни видове е количеството зъби, които са засегнати. Според този критерий тя се разделя на локализирана и генерализирана. При локализираната такава засегнати са до 30% от общия брой на зъбите в устната кухина, докато при генерализираната в повечето случаи процентът е много по-висок. По принцип няма големи разлики в методите за лечение при локализираното и генерализираното заболяване. Единствено можем да кажем, че при генерализираната пародонтоза е по-широка третираната по време на лечението зона в устната кухина.

 

 • според бързината на развитието – що се отнася до критерия „бързина на развитието“, той отново класифицира пародонтозата на два типа. А те са именно хронична бавнопрогресираща такава и бързопрогресираща (или агресивна). По-често срещана е хроничната бавнопрогресираща пародонтоза, за която се прилага стандартното лечение при такъв тип заболяване. Случаят с бързопрогресиращата пародонтоза обаче е малко по-различен от гледна точка на лечението. Тя се развива изключително бързо, поради което трябва своевременно да бъде приложено необходимото лечение, за да се избегнат сериозни последствия. От значение в тази връзка е и бързата реакция на пациента при появяване на симптомите, посочени в предишната точка от текста, и търсенето на медицинска помощ в максимално кратки срокове.

 

Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение

Лечение на пародонтоза 3
Лечение на пародонтоза – професионална грижа

За съжаление в съвременното общество са разпространени редица неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение. Тези неверни твърдения въвеждат в заблуда пациентите и не им позволяват да предприемат адекватните мерки за ограничаване до минимум на неприятните последствия, възникващи в резултат на заболяването. Ето на какво не бива да вярваш, когато става въпрос за същността на пародонтозата и методите за лечението й.

 

 

 

 • Няма лечение за пародонтозата –  това е една от най-популярните заблуди за пародонтозата, която възпира много хора от посещение на специалист и започване на необходимото лечение. В резултат заболяването се развива все повече и повече, докато накрая се стигне до ситуация, при която най-неприятните последствия вече не могат да бъдат предотвратени. За да не попадаш в подобна ситуация, запомни, че когато се реагира навреме, за пародонтозата има цялостно и ефективно лечение. Лечение, което обикновено отнема между 4 и 6 седмици. Разбира се, впоследствие пациентът отново трябва да следва съветите, дадени му от избрания лекуващ специалист във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена.

 

 • Кървенето от венците е нещо нормално – някои хора пък си мислят, че периодичното кървене на венците е нещо нормално и не носи никакви поводи за притеснение. Истината обаче е съвсем друга. Кървенето на венците е сред сериозните симптоми, предупреждаващи за заболявания от типа на пародонтозата. Независимо дали то е спонтанно или провокирано, ти препоръчваме веднага да посетиш специалист стоматолог за извършване на преглед и предписване на необходимото лечение.

 

 

 

 • Пародонтозата не е заразно заболяване – напротив, тя е заболяване, което се предава доста лесно. Ако страдаш от нея, е доста вероятно и партньорът ти скоро да има подобни проблеми. Така че е хубаво и двамата да се подложите на лечение, за да сте сигурни, че в бъдеще всичко с вашето дентално здраве ще бъде наред.

 

 • Успешното лечение на пародонтозата е изцяло в ръцете на стоматолога – действително за провеждането на ефективно и успешно лечение на пародонтоза е необходимо да попаднеш на добър и надежден специалист. Това обаче не освобождава самия теб от отговорност във връзка с цялостния процес. Ти трябва стриктно да спазваш съветите, дадени ти от специалиста, във връзка с поддържането на денталното здраве и хигиена. Единствено така ще си гарантираш получаването на желаните резултати от процеса по лечение на пародонтозата.

 

Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

 

Лечение на пародонтоза 4
Лечение на пародонтоза – модерна апаратура
 • Лечение на пародонтоза: висококвалифицирани специалисти – при нас ще откриеш екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит по отношение лечението на пародонтоза и други стоматологични процедури. Специалисти, които са създатели на множество курсове и обучения, и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. Разгледай биографиите на всеки един от тези специалисти в сайта на The Smile Company и сам ще се убедиш, че това е правилното място, когато става въпрос за лечение на пародонтоза.

 

 • Лечение на пародонтоза: модерна апаратура – колкото и добър да е един специалист, за провеждането на наистина качествено лечение на пародонтоза той се нуждае и от модерна апаратура. Именно затова всички кабинети в денталната ни клиника са оборудвани с технологии и апаратура, отговарящи на най-новите стоматологични стандарти и изисквания.

 

 • Лечение на пародонтоза: удобна локация – денталната клиника на The Smile Company e разположена в централна и оживена зона, удобен транспорт до която има от всички квартали на София. Така че няма да е никакъв проблем да ни посетиш във всеки един удобен за теб момент за провеждане на процедурите, свързани с лечението на пародонтозата.

 

Заложи на The Smile Company и си гарантирай качествено и ефективно лечение на пародонтозата!

 

Какво трябва да знаеш за пародонтозата и нейното лечение?
Кои са основните симптоми?
Какви видове пародонтоза съществуват и има ли разлики по отношение на прилаганото лечение?
Няколко неверни твърдения относно пародонтозата и нейното лечение
Защо да избереш The Smile Company, когато се нуждаеш от лечение на пародонтоза?

Share:

Comment on "Лечение на пародонтоза"

 1. Title

  […]Here are some of the web pages we recommend for our visitors[…]

 2. counterfeit money for sale

  […]very few websites that occur to be detailed below, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out[…]

 3. Title

  […]we like to honor lots of other net sites around the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 4. medical gloves

  […]one of our guests just lately suggested the following website[…]

 5. White Cotton Gloves

  […]always a large fan of linking to bloggers that I like but don’t get a good deal of link like from[…]

 6. Latex Free Gloves

  […]here are some hyperlinks to web sites that we link to due to the fact we feel they’re worth visiting[…]

 7. honda 400ex

  […]that is the end of this article. Right here you’ll find some web sites that we feel you’ll enjoy, just click the links over[…]

 8. yamaha tenere 700

  […]below you’ll obtain the link to some web pages that we feel you ought to visit[…]

 9. Title

  […]we came across a cool internet site that you simply may possibly enjoy. Take a look for those who want[…]

 10. Title

  […]please stop by the internet sites we follow, including this 1, because it represents our picks from the web[…]

 11. Title

  […]just beneath, are a lot of entirely not connected internet sites to ours, even so, they’re surely really worth going over[…]

 12. buy dexedrine online

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 13. buy dexedrine 10mg online

  […]please check out the websites we adhere to, including this one, as it represents our picks from the web[…]

 14. buy adhd online without prescription

  […]below you will locate the link to some web-sites that we assume it is best to visit[…]

 15. adhd meds for sale eu

  […]we prefer to honor lots of other internet websites around the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

 16. https aka ms remoteconnect minecraft

  […]that may be the end of this post. Here you’ll find some web sites that we think you’ll enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 17. minecraft remoteconnect

  […]below you’ll obtain the link to some sites that we assume you ought to visit[…]

 18. http://www.meetfreegirls.info/crossdress-cams

  […]usually posts some pretty exciting stuff like this. If you are new to this site[…]

 19. https aka ms remoteconnect code

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 20. moving company

  […]we prefer to honor lots of other web internet sites around the net, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages really worth checking out[…]

 21. seo services

  […]check beneath, are some totally unrelated internet sites to ours, however, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 22. moving company

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they are really worth a go by, so have a look[…]

 23. seo company

  […]just beneath, are a lot of absolutely not associated websites to ours, nevertheless, they’re surely really worth going over[…]

 24. movers near me

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 25. seo services

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 26. wireless vibrator

  […]please take a look at the web sites we follow, which includes this 1, because it represents our picks through the web[…]

 27. Title

  […]that will be the finish of this report. Here you’ll discover some internet sites that we assume you will value, just click the hyperlinks over[…]

 28. Title

  […]we prefer to honor a lot of other world-wide-web web-sites on the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

 29. QUEBEC BLUE STRAIN INFO

  […]that will be the finish of this post. Right here you will discover some web pages that we consider you’ll enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 30. Title

  […]usually posts some incredibly intriguing stuff like this. If you’re new to this site[…]

 31. essaypro.co

  […]Here is an excellent Blog You might Locate Exciting that we Encourage You[…]

 32. buy weed

  […]we prefer to honor quite a few other net web pages around the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages really worth checking out[…]

 33. شعبى

  […]Here are a few of the web sites we advise for our visitors[…]

 34. zbicy

  […]although internet sites we backlink to below are considerably not associated to ours, we feel they are in fact worth a go as a result of, so possess a look[…]

 35. rwqz

  […]the time to read or pay a visit to the subject material or web pages we’ve linked to beneath the[…]

 36. Title

  […]just beneath, are quite a few absolutely not associated websites to ours, however, they may be certainly worth going over[…]

 37. learn more

  […]always a big fan of linking to bloggers that I really like but really don’t get lots of link like from[…]

 38. learn more

  […]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated information, nonetheless actually really worth taking a look, whoa did a single master about Mid East has got additional problerms too […]

 39. find out more

  […]very couple of internet websites that transpire to become in depth below, from our point of view are undoubtedly effectively really worth checking out[…]

 40. visit

  […]one of our guests lately recommended the following website[…]

 41. موقع سكس

  […]below you will come across the link to some web pages that we assume you need to visit[…]

 42. strap-on dildo

  […]Here is a good Blog You may Locate Interesting that we Encourage You[…]

 43. adam and eve sex toys

  […]although web sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we feel they are truly worth a go through, so possess a look[…]

« Older Comments

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg