Chat with us, powered by LiveChat

Лечение без болка и страх, другото е old school :)

Посещенията при стоматолог не бива да се асоциират с болка и страх при пациентите.

В The Smile Company Твоят личен зъболекар ще постави упойка преди всяка стоматологична процедура, която би могла да предизвика у теб дискомфорт или болка. Забелязали сме, че избягването на каквито и да е неприятни преживявания на зъболекарския стол подобряват неимоверно мотивацията у пациентите за редовна профилактика и правилна грижа за зъбите и венците си.

Какво съдържа упойкатa?


Основната съставка на зъболекарската упойка се нарича анестетик. Това е химичното вещество, което временно блокира провеждането на импулсите по протежение на нервните влакна и съответно усета ни за болка на мястото. Най-често използвани са лидокаин, мепивакаин или артикаин. В някои упойки към анестетика се добавя и адреналин. Това е естествено продуциран от човешкото тяло хормон, който има свиващ ефект върху кръвоносните съдове. По този начин адреналинът удължава обезболяващото действие на активната съставка.

Анестетичният ефект трае средно 2–3 часа, но е най-силен от 30-ата до 60-ата минута! Отпускането от ефекта на упойката е винаги бавно и постепенно

Кога трябва да внимаваме?

В случай, че имаш алергия към определен медикамент, храна или друго е добре да информираш Твоят личен зъболекар още по време на първото ти посещение. В този случай ще направим тест с алерголог и конкретната упойка, с която ще работим. По този начин ще гарантираме твоето и нашето спокойстие по време на планираните за следващите посещения манипулации.

В случай, че имаш сърдечно-съдово заболявание или страдаш от високо кръвно налягане ще поставим упойка, която не съдържа адреналин. Така ще обезболим мястото, без да свиваме допълнително кръвоносните съдове. Интересен факт е, че болката покачва естествените нива на адреналин многократно повече, отколкото упойка съдържаща адреналин.

Поставянето на упойки при бременни жени също не е противопоказно, но е препоръчително лечението с тях да се проведе във втория триместър от бременността. Препоръчваме на всички наши пациентки, които планират да забременяват предварително да си запишат час за профилактичен преглед, за да проверят състоянието на зъбите и венците си. Така по време на бременността няма да се наложи посещение при зъболекаря по спешност.

Научете повече за ортодонт София.

Ловци на зъболекарски митове

В практиката си, както и в различни форуми в интернет постоянно срещаме различни митове за упойките, които с удоволствие ще развенчаем за теб.
Мит 1: На мен упойките не ми действат.
Факт: Няма хора резистентни към анестетика в упойката. От правилното й поставяне обаче зависи нейния болкоуспокояващ ефект.
Мит 2: Когато ми поставят упойка ми става лошо и започва да ми се гади.
Факт: Това са вегетативни реакции на организма и те не се дължат на действието на упойката, а на страха и хормони, които тялото ни произвежда при високи нива на стрес.
Мит 3: Упойките са вредни.
Факт: Упойките, както всички други химически вещества, са токсични, но човек с телесна маса 70 кг може да поеме 10–12 ампули анестетик в един ден без странични ефекти!
Мит 4: На деца не се слагат упойки.
Факт: При работа с деца, поставянето на упойка е дори препоръчително. За тях най-често изпозлваме стоматологични упойки без адреналин, в зависимост от възрастта.
Децата изпитват не по-малко болка от възрастните, а стресът по време на тяхното посещение при зъболекаря може да остави трайна следа в съзнанието им. Затова е много важна подготовката на детето за предстоящото посещение и лечение.
Share:

Comments are closed.

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg