Chat with us, powered by LiveChat

Да създадеш хармонична усмивка е изкуство!

Привлекателна и блестяща усмивка създава силно първо впечатление. Още преди да си казал и дума, отсрещният човек започва да те възприема като уверена, оптимистична и приятелски настроена личност.
Естетичната усмивка привлича хората и ги кара да се настроят положително. Освен физическия ефект, възприятието за собствената ти усмивка има силно психологическо и емоционално влияние върху личността ти. Ако осъзнато не харесваш усмивката си, това със сигурност ще се отрази на начина, по който те възприемат останалите. Подсъзнателно хората възприемат човек, който не се усмихва като плах, колеблив, незаинтересован, тъжни и / или ядосани.
Напредъкът в естетичната стоматология позволява на все повече пациенти да възвърнат красотата на усмивката си, независимо от сериозността на първоначалното им състояние.

Дигитален Дизайн на Усмивката

Първата стъпка, за да се случи реално тази красива промяна, е Дигиталният Дизайн на Усмивката.

Той представлява предварително подготвен проект, създаден специално за теб на базата на анализ на пропорциите на лицето и усмивка ти. С него Твоят личен зъболекар ще ти демонстрира крайния резултат от лечението, което планира, още преди реално да е започнал работа по зъбите ти.

За създаването на този дизайн на новата ти усмивка, зъболекар и зъботехник ще работят заедно, анализирайки четирите основни компонента на усмивката. Всеки от тях оказва влияние, а в комбинация тези компоненти определят цялостното естетическо въздействие на усмивката ти. Но кои са те?

1) Лицева естетика

Започваме с анализ на индивидуалната форма на лицето и движенията на лицевата мускулатура. За тази цел Твоят личен зъболкар ще засенеме подробна фото и видео документация, за да анализира начина, по който устните се движат когато говорш, каква част от зъбите си показваш при усмивка или смях и т.н. Фото и видео документацията ще ни послужат за подробен анализ и на всеки следващ компонент от дизайна на една усмивка.

2) Естетика на венеца

Здравето и външният вид на венците са от съществено значение за това как изглежда усмивката ти. Прекаленият дисплей на венец (гингивална усмивка), неравните контури на зъбите към венеца, пародонтит (възпалението на венците) или оголени корени са четирите най-чести естетични проблема, свързани с този компонент на усмивката .

3) Микроестетика

Анатомията на естествените зъби е уникална при всеки човек. За да оценим този компонент, зъболекарят трябва да анализира детайли, специфични за всеки твой зъб като форма, текстура, оцветявания и уникалните характерни особености. Идеалното възстановяване е с качества, изключително близки до тези на естествените зъби.

4) Макроестетика

 

В този етап от анализа, Твоят личен зъболекар ще обърне специално внимание на пропорциите между предните зъби, ориентацията на околните тъкани и особеностите на лицето ти.  Така той ще изготви Дигитален дизайн на възстановяванията, които планира. На базата на този дизайн, зъботехникът ще изготви проекта, който зъболекарят ще ти представи още на следващото посещение.

Повече информация за дентална клиника София ще може да намерите на сайта ни.

Възможността да видиш и да обсъдиш с Твоят зъболекар как ще изглежда усмивката ти след лечението е истинската ни гаранция за перфектен и хармоничен краен резултат.

NB: Снимките са засенти по време на демонстрация на проект за редизайн на усмивката. Заснети са в рамките на едно и също посещение.
Share:

Comments are closed.

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg