Chat with us, powered by LiveChat
Базални импланти - заповядайте при нас!

Базални Импланти

Редица зъболекари продължават да предлагат на своите пациенти базални импланти като решение за заместване на липсващи зъби. Това се дължи най-вече на ниската цена на стандартните базални импланти, лесно примамваща потребителите и предопределяща техния избор. Невинаги обаче цената е всичко, особено когато става въпрос за човешкото здраве. Истината е, че лечението с базални импланти вече е доста остарял метод, който може да бъде вреден и дори опасен за оралното здраве и състоянието на устната кухина. В следващите редове ще ви дадем няколко основателни причини да избягвате лечението с базални импланти и да ги замените с винтови такива.

 

Защо лечението с базални импланти не е препоръчително? 

Базални импланти 1
Базални импланти – доверете се на нашия екип

Няколко са причините, поради които лечението с базални импланти все по-малко се препоръчва от добрите специалисти в сферата на стоматологията. Тези причини са свързани преди всичко с тяхната по-ниска функционалност и естетика (в сравнение с винтовите импланти), както и с потенциалните вреди и рискове, които лечението с базални импланти би могло да донесе за човешкото здраве. Вижте точно какво имаме предвид:

Базални импланти: Зачеркнати в редица страни – ако даден зъболекар ви убеждава, че лечението с базални импланти е популярно и практикувано решение по цял свят, просто не му вярвайте. В развитите страни от Западна Европа и в САЩ вече на практика почти не се използват базални импланти. Има дори страни, в които употребата на базални импланти е забранена, защото се смятат за опасни за човешкото здраве.

Базални импланти: Невъзможност за постигане на необходимата прецизност – при поставянето на базални импланти няма как да се гарантира същата степен на прецизност, каквато е налице при процедурите с винтови такива. Процедурата с винтови импланти е минимално инвазивна и дава възможност на специалистите да действат прецизно и да изпипат всичко до най-малкия детайл. Благодарение на напредналите технологии стана възможно дори да се поставят винтови импланти посредством предварително подготвен хирургичен водач след 3D скенер. Залагането на този метод гарантира липса на болка и дискомфорт по време на самата процедура, като в същото време премахва риска от увреждания вследствие на нейното извършване.

Базални импланти: Риск от счупване на костта – няма никаква истина в широко разпространеното мнение, че при процедурата с базални импланти не се налага поставяне на допълнителна кост. Достатъчното количество кост е ключов фактор за успеха както на лечението с базални импланти, така и на това с винтови импланти. В случай на нейната липса обаче при варианта с базални импланти съществува риск от счупване на костта.

Базални импланти: Невъзможност за превръщането им в естествена част от организма – един от най-големите недостатъци на лечението с базални импланти е тяхната невъзможност да се слеят с костта и да се превърнат в напълно естествена част от организма. Остеоинтеграцията (или свързването към костта) обаче е напълно постижима цел, когато става въпрос за винтови импланти.

Базални импланти 2
Базални импланти – предлагаме най-доброто качество

Базални импланти: По-голяма опасност от усложнения – технологията на поставяне на базални импланти включва механично закрепване в две твърди точки на костта. Което на практика означава интервенция със значително по-голям периметър от тъкани и кост отколкото при винтовите импланти. Последното създава опасност от поява на усложнения. Не бива да се забравя, че основната цел на модерната имплантология трябва да бъде превръщането на имплантите в естествена част от челюстта, а не просто „забождането“ им в определени зони от нея (както се прави при лечение с базални импланти).

 

Базални импланти: Риск от инфекции – рискът от инфекции е друга негативна страна, която е нужно да имате предвид, преди да вземете решение за подлагане на лечение с базални импланти. Истината е, че посредством базални импланти няма как да се стигне до прецизно изграждане на зъба. Вашите базални импланти на практика ще стърчат над венеца и много лесно ще задържат храна и различни бактерии и микроорганизми, влизащи в устната кухина заедно с нея. Което е доста рисков фактор за възникване на редица неприятни инфекции, способни трайно да засегнат вашето орално здраве. Съвсем различна е ситуацията при винтовите импланти, които дават възможност на новия зъб да се закрепи в подвенечното пространство. Освен че се премахват рисковете от инфекция, това носи и значително по-добър естетически ефект отколкото при лечението с базални импланти.

Базални импланти: Няма как да бъдат коригирани и намествани –  монолитната структура, която е представяна от някои зъболекари като съществено предимство на всички базални импланти, всъщност е по-скоро недостатък. Тя не позволява поставяните базални импланти да бъдат коригирани и намествани според специфичните характеристики на челюстта на съответния пациент. Ако се налагат корекции, те обикновено биват извършвани с клещи – метод, който носи болка и дискомфорт за пациента, както и риск от неволно увреждане или дори изтръгване на въпросните базални импланти. Подобни проблеми са неутрализирани при винтовите импланти, които се състоят от две мобилно свързани части, правещи корекциите и наместванията доста по-лесни.

 

Базални импланти 3
Базални импланти

Базални импланти: Митове за потенциалните им предимства – немалко са митовете за потенциални предимства на лечението с базални импланти, които нямат нищо общо с реалността. Като например разпространяваното мнение, че механичното закрепяне на съответните базални импланти премахвало риска от падане, докато винтовите импланти често се отхвърляли от организма. Според официалните данни в световен мащаб изгубените импланти са по-малко от два процента. Подобни случаи са изключително редки и обикновено се дължат на неумела лекарска техника или пък на неспазване на добрите практики за устна хигиена от страна на пациента. Така че митовете за „отхвърляне от организма“ не са логична причина за пренебрегване на винтовите импланти и за насочване към значително по-неефективно лечение с базални импланти.

 

Имплантология в The Smile Company

При липсващи зъби и нужда от поставяне на импланти, дентална клиника The Smile Company е правилното място за вас. Ние няма да ви предлагаме остарели и неефективни процедури, нито пък ще ви подвеждаме за техния ефект върху устната ви кухина. Ще ви предоставим само и единствено процедури от най-високо качество с класически винтови импланти. Винтови импланти, които ще се превърнат в естествена част от вашата челюст и ще ви гарантират максимални нива на функционалност и естетика в ежедневието. Доверете се на висококвалифицирания и опитен екип на The Smile Company за оптимални резултати за вашето орално здраве!

Защо лечението с базални импланти не е препоръчително?
Имплантология в The Smile Company

Share:

Park Center, ет. 3

бул. Арсеналски N 2 гр. София

0700 35 0 55

Обади ни се днес!

Работно време

Всеки ден: 9:00 - 20:00

Пиши ни!

office@thesmilecompany.bg